Τοπικά

«Πορεία στο μέλλον» έδειξε ο Χήρας, με μεγάλη συγκέντρωση στην Πύλη (φώτο)

Εναρκτήριο λάκτισμα στην προεκλογική περίοδο στο Δήμο Πύλης από την ενωμένη πια αντιπολίτευση η οποία έρχεται να διεκδικήσει τη δημαρχία από τον Κώστα Μαράβα με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Χήρα.

 

 

Ο Θοδωρής Χήρας, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και όλους τους δημοτικούς του συμβούλους, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό αποκάλυψε το σχέδιο του για την «Πορεία στο Μέλλον» (το νέο όνομα του Συνδυασμού) μέσα από συνεργασίες και ρεαλιστικές προτάσεις.

«Είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα για εμάς, αλλά κυρίως για τον τόπο μας» ήταν τα πρώτα του λόγια στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Πύλης «γιατί είναι μία μέρα που σηματοδοτεί την ΕΞΕΛΙΞΗ. Την εξέλιξη στη νοοτροπία, Την εξέλιξη στην έννοια της συνεργασίας, Την εξέλιξη στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πολιτική στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Είναι η μέρα, που ξαναδιαβάζουμε τα δεδομένα και βλέπουμε πλέον καθαρά πως η ψήφος σας πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν μόνο μία ευκαιρία να ενταχθούμε στον στίβο της αυτοδιοίκησης ως αντιπολίτευση.  Αλλά μία φωνή που προσπάθησε να αλλάξει την πορεία αυτού του τόπου, δίνοντας βήμα σε νέες ΑΞΙΕΣ και σε νέο ΟΡΑΜΑ. Στεκόμαστε σήμερα εδώ, απέναντί σας, γνωρίζοντας πια πως ο τρόπος για να ακουστεί αυτή η φωνή και να γίνουν πράξη όσα οραματιζόμαστε και προσδοκάμε για τον τόπο μας είναι να ενωθούμε και να πορευθούμε ΜΑΖΙ προς το μέλλον».

Μίλησε για τα χαρακτηριστικά της νέας κίνησης κάνοντας λόγο για «ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Γιατί το 43% δεν είναι ένα μικρό μερίδιο που διαφωνεί ή δεν αντιλαμβάνεται… Κι αν σε αυτό προστεθούν κι όσοι απογοητεύτηκαν ή από φόβο σώπασαν, το μήνυμα των επερχόμενων εκλογών να είστε σίγουροι ότι θα είναι ακόμα πιο ηχηρό.  Ακόμα πιο ισχυρό! Και θα ανοίξει την Πύλη σε νέες ιδέες… Σε έργα που θα αφορούν ΟΛΟΥΣ κι όχι τους εκλεκτούς… και  Σε ευκαιρίες που θα δίνονται ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τους πολίτες».

Μίλησε για «την τέχνη του πολέμου, αναφέρεται πως υπάρχουν έξι τρόποι για να προκαλέσεις την ήττα σου.

  • Να υποτιμήσεις τη δύναμη του αντιπάλου σου
  • Να επιθυμήσεις περισσότερο την εξουσία από τον ίδιο το σκοπό
  • Να έχεις ελλιπή εκπαίδευση
  • Να παρασυρθείς από αδικαιολόγητο θυμό
  • Να μην έχεις πειθαρχία
  • Να μην διαλέξεις προσεχτικά τα μέλη της ομάδας σου

 

Πιστέψτε με, πως έχουμε φροντίσει να μην υποπέσουμε σε κανένα από αυτά τα λάθη. Με συνοδοιπόρο τον Βαλάντη Τσιούτσια και με μία ομάδα στελεχών που θα εργαστούν ακούραστα για το σκοπό μας, δεσμευόμαστε πως θα αλλάξουμε σελίδα και θα κάνουμε επιτέλους ένα νέο βήμα μπροστά»!

«Νομίζω πως αυτός ο τόπος έκανε ήδη αρκετά βήματα πίσω» κατέληξε «είναι καιρός με την ψήφο σας, για ακόμη μία φορά, να μας δώσετε την ώθηση να ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ για την νέα ΠΟΡΕΙΑ μας στο ΜΕΛΛΟΝ. ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Βαλάντης Τσιούτσιας, τονίζοντας ότι «η παράταξή μας φίλες και φίλοι, η ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει το λαό και τον τόπο της.  Γνωρίζουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και δεν  υποσχόμαστε πράγματα ανέφικτα.  Η προσπάθεια μας έγκειται στη συνδιαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, για ένα υγιή δήμο,  για μια δημοκρατική και αξιοκρατική κοινωνία.  Οι χαρακτηρισμοί και οι μικροπολιτικές δεν μας εκφράζουν, τουναντίον μας ενθαρρύνουν να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη ένταση  και επιμονή με στόχο για μια καλύτερη κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και όχι να γκρεμίζουμε.

Να υιοθετούμε τις καλές πρακτικές, να επικροτούμε το άξιο έργο,  και να αλλάζουμε τα κακώς κείμενα.  Ζητούμε πολιτική λογοδοσία χωρίς υπεροψία και αλαζονεία  που δημιουργείται από την μακρά κατοχή της εξουσίας. Είναι τελικώς αναγκαίο να έχεις λόγο για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Προσωπικά σε ότι με αφορά, πρωτίστως ως μόνιμος κάτοικος του δήμου μας

αλλά και ως ενεργός πολίτης

επέλεξα γι ακόμα μια φορά να παλέψω για την ανατροπή,

να παλέψω για την αλλαγή,

να παλέψω για τον τόπο μας.

Γιατί θέλω να κοιτάξω στα μάτια τη νέα γενιά,

θέλω να κοιτάξω στα μάτια τις παλαιότερες γενιές

και να είμαι περήφανος ότι προσπάθησα!

Το οφείλουμε στην κοινωνία,

το οφείλουμε στα παιδιά,

στους νέους,

σε όλους τους πολίτες!

Γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και έχουμε τη θέληση να κάνουμε την ανατροπή»!

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους δυο προλόγισε από του βήματος ο ιατρός και τέως αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας με εξαιρετικά κολακευτικά λόγια για αυτούς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης