Ροή Τοπικά

«Πράσινο φως» για Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές του Κέντρου και στη δεδομένη θετική θέση της Κυβέρνησης.

Η πρόταση για τη δημιουργία  Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου  στη Θεσσαλία, ανήκει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος μιλώντας στο trikalavoice.gr  επιμένει ότι «είμαστε αποφασισμένοι  και θα  προχωρήσουμε με τόλμη, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια, με εμπιστοσύνη στο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειάς μας και με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Το κέντρο θα αποτελέσει διεθνή πόλο έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Πυρηνική Ιατρική Φυσική, με τη δημιουργία δεκάδων θέσεων υψηλού επιπέδου επιστημόνων.

Σύμφωνα με τη  μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο θα αποτελείται από 2 ορόφους, ισόγειο  και υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 5.500  τ.μ. Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα  φιλικό,  ευχάριστο, άνετο και οικείο θεραπευτικό νοσοκομειακό περιβάλλον για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους. Το Κέντρο θα   διαθέτει: ογκολογική  νοσηλευτική μονάδα 40 κλινών, χειρουργική νοσηλευτική μονάδα 20 κλινών, μονάδα ημερήσιας θεραπείας, ξενώνα υποστηρικτικής και ανακουφιστικής φροντίδας, τμήμα άσηπτων χειρουργικών επεμβάσεων, τμήμα ενδοσκοπήσεων/σηπτικά χειρουργεία, μονάδα εντατικής θεραπείας 6 κλινών, τμήματα ακτινοθεραπείας, πυρηνικής ιατρικής, διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης