Ροή Τοπικά

“Πρέπει να αντισταθούμε”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα της πολιτικής ζωής του τόπου μας , που δύσκολα μπορούν οι πολίτες να τα διαβάσουν , να τα αναλύσουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Και όμως αυτές οι καταστάσεις αφορούν ζωτικά θέματα της κοινωνίας , της οικονομίας και της δημοκρατίας. Βασικά , δύο ήταν τα θέματα που εντυπωσίασαν την κοινωνία την προηγούμενη εβδομάδα. Οι συνεχείς επιθέσεις μελών της κυβέρνησης κατά της δικαιοσύνης , ύστερα από τη φυλάκιση της…Ηριάννας και του… Περικλή και η έξοδος στις αγορές με το ομόλογο.

 

Η εμπιστοσύνη προς τη δικαιοσύνη πρέπει να είναι αυτονόητο πράγμα για όσους ασχολούνται με την πολιτική , αλλά και για όσους ζουν σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς , η δημοκρατία , 43 χρόνια μετά την μεταπολίτευση , μπήκε στο στόχαστρο ακραίων πολιτικών φυσιογνωμιών , πράγμα που ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣτΕ , κ. Νικόλαο Σακελλαρίου , να κάνει δραματική έκκληση για την προστασία του Κράτους Δικαίου και για την Ανεξαρτησία των Θεσμών. Όλα αυτά έγιναν , κατά κακή σύμπτωση την ημέρα που γιορτάζονταν η Δημοκρατία , και αυτό είναι τραγικό.

 

Η εξέγερση του κόσμου της Θέμιδος έγινε με σκοπό να στηριχθεί το Κράτος Δικαίου , ενώ ταυτόχρονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης , έκαναν έκκληση προς τους πολίτες προκειμένου να προστατευτούν τα δημοκρατικά κεκτημένα. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των δικαστών , δίνουν την εντύπωση στο λαό , ότι η δημοκρατία κινδυνεύει και ενδεχομένως ότι οδηγείται στο…απόσπασμα.

 

Με άκριτες ενέργειες , με λοιδορίες , με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς , με προσβλητικούς λόγους , με υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεως των δικαστών να εκπληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ η εμπιστοσύνη του λαού προς τη Δικαιοσύνη και προς τους λειτουργούς της και καθιστά ευάλωτη τη Διάκριση των Εξουσιών , που είναι βασικό συνταγματικό στοιχείο. Έτσι χτίζεται μια μορφή δημοκρατικής ανασφάλειας , η οποία τρομάζει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Πάντως , για καλό και για κακό , ας είναι όλοι ενήμεροι για το γεγονός ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε σ’αυτήν εδώ τη χώρα.

 

Το δεύτερο θέμα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας είχε σχέση με το ομόλογο δηλαδή με την έξοδο στις αγορές για την άντληση χρημάτων. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , στριμωγμένη στα… σχοινιά της αποτυχίας και της απάτης προσπάθησε με την κίνηση αυτή να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ανατρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα.

 

Η τραγική ομολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βρετανική εφημερίδα <<Guardian>> , για τις μεγάλες αστοχίες της διακυβέρνησής του , τάραξε έντονα την πολιτική ζωή της χώρας. <<Έβαλα λάθος ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά>> τόνισε ο πρωθυπουργός. Το λάθος όμως αυτό αποδεικνύει την ανικανότητα των μαθητευομένων…μάγων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που , όμως , θα το πληρώσει πολύ ακριβά ο Ελληνικός λαός. Όλη αυτή η ιστορία από το 2015 έως σήμερα θα στοιχίσει 100 δις ευρώ. Το επιτόκιο του ομολόγου ήταν 4,65% τη στιγμή που η Τσεχία και η Αυστρία είχαν μηδενικό επιτόκιο σε ανάλογη περίπτωση. Πράγματι ήταν το πιο ακριβό επιτόκιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όμως η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου το παρουσίασε ως success story.

 

Η αλλαγή της ατζέντας , που ήθελαν οι κρατούντες , σε μια συγκυρία με πολλούς και ασύμμετρους παράγοντες , που στριμώχνουν και σπρώχνουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδα , δεν επετεύχθει. Δεν πήρε το εξιτήριο από το <<δωμάτιο του πανικού>> στο οποίο την έριξαν η τραγική θέση της αγοράς , η φτώχεια , η φοροκαταιγίδα , τα ψέματα και η μετανάστευση των…εγκεφάλων της χώρας.

 

Με το να πουλάνε τρέλα και να λένε ψέματα στον κόσμο το μόνο που χτίζουν είναι η απαξίωση της πολιτικής ζωής του τόπου και η καταστροφή της πατρίδας. Η παραμονή τους στην εξουσία μπορεί να γεμίζει τις τσέπες τους με χρήματα αλλά σπέρνει…δυστυχία στους πολίτες.

 

Πάντως , από το 2019 και μετά , θα μάθουν τι ήταν η ΠΕΙΝΑ του 1941…! Γι’αυτό πρέπει όλοι να αντισταθούν σε αυτόν τον οικονομικό και πολιτικό κατήφορο. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης