Τοπικά

Προβολή ντοκιμαντέρ από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γέφυρα της Πλάκας» διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων την Τρίτη 25 Απριλίου  2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Πάρκο Ματσόπουλου – Τρίκαλα.
Ο Αρτινός κινηματογραφιστής – σκηνοθέτης Βασίλης Γκανιάτσας τιμάει για ακόμη μια φορά την πόλη μας και το Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων, με το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ,  που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μία κραυγή από τα βραχοστενώματα του Αράχθου» για το στολίδι που χάθηκε από ανθρώπινη αμέλεια εκεί ψηλά στα Τζουμέρκα.  Ένας σταθμός γεμάτος ιστορία και λαογραφία, αντάξιος της φήμης του Τζουμερκιώτικου γεφυριού.  Στη ροή της ταινίας, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί άγνωστα στοιχεία, τόσο για το κτίσιμο της γέφυρας, όσο και για άλλες παραμέτρους, ώστε τελικά να συντελεστεί η δημιουργία αυτού του «θρυλικού γεφυριού».

Έτσι, οι θεατές θα κατανοήσουν τα γεγονότα, αφού στο ιστορικό της ταινίας, αναφέρονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αφηγούνται τα όσα γνωρίζουν μέσα από την προφορική -και όχι μόνο- παράδοση. Επίσης, θα υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία συγκεντρώθηκαν ύστερα από έρευνα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης