Τοπικά

Προεδρία-σταθμός του Αγοραστού στην ΕΝ.ΠΕ.

Σφραγίζει μια νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση της χώρας η προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην Ένωση Περιφερειών.

Ο Κώστας Αγοραστός ολοκλήρωσε την Τρίτη μια απολύτως πετυχημένη θητεία, σε μια πενταετία θυελλώδη, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της παύσης πληρωμών ουσιαστικά, των capital controls. Κατάφερε να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και να συνεργαστεί με ιδεολογικούς αντιπάλους, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο. Να κρατήσει τις Περιφέρειες της χώρας όρθιες και να τις καταστήσει φορείς υλοποίησης έργων, σε απευθείας συνεργασία και σχέση με τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Υπήρξε συναινετικός, αναζήτησε συνεργασίες και όταν έπρεπε συγκρούστηκε είτε με τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. (Σαμαρά-Μητσοτάκη), είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησε και το κατάφερε να γεφυρώσει ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις και μάλιστα αυτό του το αναγνώρισαν και τα μέλη της αντιπολίτευσης της ΕΝ.ΠΕ. κατά την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δ.Σ..

Ο Κώστας Αγοραστός αποχωρεί από την προεδρία της ΕΝ.ΠΕ. έχοντας βάλει τις βάσεις για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και μια άλλη κουλτούρα στην πολιτική ζωή του τόπου. Λέγεται πως θα παίξει ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη σύνταξη ουσιαστικά του νέου χάρτη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Γηραιάς Ηπείρου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης