Ροή Τοπικά

Προς έγκριση στο Δ.Σ. Τρικκαίων η μελέτη ανάπλασης του Ληθαίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης έρχεται προς έγκριση η μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Ληθαίου ποταμού, κατά μήκος της κοίτης του, εντός του Σχεδίου Πόλης».

 Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση «Το Υποέργο 1 αφορά σε επεμβάσεις που περιλαμβάνουν το κεντρικότερο κομμάτι διαδρoμών εκατέρωθεν του Ληθαίου ποταμού και συγκεκριμένα από τη γέφυρα Γκίκα έως και τη Γέφυρα Μαιευτηρίου καθώς και το παραποτάμιο τμήμα με σκοπό τη σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμου επί της οδού Καλαμπάκας. Η προτεινόμενη προς υλοποίηση παραποτάμια διαδρομή συνδέει το χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη με το Κέντρο και τις δραστηριότητες της πόλης  και διασχίζει την πόλη  συνδέοντας  μεγάλους παρακείμενους χώρους πρασίνου ( πλατεία Βουβής/ πάρκο Τζαμιού κτλ).

Πιο συγκεκριμένα  δεξιά και αριστερά της παραποτάμιας ζώνης γίνεται ανάπλαση των πεζοδρομίων με πλάτος 5,1μ μέσα στο όποιο περιλαμβάνεται ζώνη φύτευσης/προστασίας από 0,70μ έως 1,20μ, ποδηλατόδρομος με έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο πλάτους 1,50μ μονής κατεύθυνσης  και ζώνη κίνησης πεζών με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο ελάχιστου πλάτους 2,40μ . Η ανάπλαση συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται με τη φύτευση νέων δέντρων , τη δημιουργία νέων καθιστικών καθώς και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών και κιγκλιδωμάτων.

Το Υποέργο 2 αφορά σε μετακίνηση των δικτύων της Δ.Ε.Η και του Ο.Τ.Ε που βρίσκονται εντός της υπό μελέτης περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,1 εκ. €.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης