Ροή Τοπικά

Προς πώληση «κόκκινα ακίνητα» της Πειραιώς και στην περιοχή μας

Συνολικά 62 είναι τα ακίνητα της Τράπεζας στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει σε πρώτη φάση θα βγουν προς πώληση εμπορικά καταστήματα και γραφεία, υψηλής αξίας, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Θα ακολουθήσει και δεύτερος και τρίτος γύρος με τα λοιπά ακίνητα, τα οποία εκτιμώνται περί των 5.600 σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του insider.gr και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα για το εννεάμηνο, τα «κόκκινα» ακίνητα (REO), δηλαδή αυτά που αγόρασε η τράπεζα στους πλειστηριασμούς που διενέργησε η ίδια αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Σύμφωνα με στους στόχους που έχει καταθέσει στον SSM για την επόμενη τριετία (ως το 2021), προσβλέπει σε αύξηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της μόλις κατά 700 εκατ. ευρώ, παρά τις μαζικές επαναγορές ακινήτων από τους πλειστηριασμούς, στόχο που θα επιδιώξει μέσω της ενεργούς διαχείρισης. Συγκεκριμένα για το 2019 εκτιμά ότι θα κάνει πωλήσεις ακινήτων 100 εκατ. ευρώ, για το 2020 200 εκατ. ευρώ και για το 2021 100 εκατ. ευρώ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης