Τοπικά

Προσοχή. Αλλαγές στην ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών για τον επόμενο χρόνο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου 2023 έως τις 15 Ιουνίου 2024 καθ’ όλο το 24ωρο με σκοπό την κατασκευή κάτω διάβασης στον ανισόπεδο κόμβο Αγιοφύλλου-Καρπερού του αυτοκινητόδορομου Ε65.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  κατά μήκος της Εθνικής Οδού Καλαμπάκας – Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της κατασκευής προσωρινής παρακαμπτήριας οδού, στον Α/Κ ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ- ΚΑΡΠΕΡΟΥ (Χ.Θ. 160+983) και θα τοποθετηθούν πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, ως αναλύονται κατωτέρω:

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΑΝΣΗ
Υ Φ Ι Σ Τ A Μ Ε Ν Η KΟ 67:
i) Σ’ αμφότερα ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων, στις ζώνες προειδοποίησης, χρησιμοποιούνται αρχικά πινακίδες αναγγελίας έργων (Κ-20 και Πρ-1) κι εν συνεχεία πινακίδες επιβολής ανώτατου ορίου ταχύτητας (Ρ-32) και πινακίδες απαγόρευσης προσπέρασης (Ρ-30). Επιπλέον για την αναγγελία της εκτροπής της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν πινακίδες Π-66.12 και Π-66.22 σε κατάλληλες θέσεις.
ii) Ακολούθως, η ρύθμιση της κυκλοφορίας εντός της Παρακαμπτήριας Οδού ΚΟ67 γίνεται με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-30 και Ρ-32 σε κατάλληλες θέσεις, ενώ για την καθοδήγηση της κυκλοφορίας προβλέπεται η συστηματική τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης Π-78 με τις αντίστοιχες Ρ-52α και την χρήση αναλάμποντων φανών επισήμανσης κινδύνου, σε κατάλληλες θέσεις.
iii) Στην περιοχή διέλευσης της Παρακαμπτήριας Οδού ΚΟ67 από την Ζώνη Κατάληψης του Αυτ/μου Ε65 προβλέπεται η διαμόρφωση προσωρινής σύνδεσης των εργοταξιακών χώρων του Ε65, όπου για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από την Παρακαμπτήριο Οδό ΚΟ67 θα τοποθετηθούν πινακίδες Ρ-2, Π-ΕΙΣΟΔΟΣ και Π-ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ με τους αντίστοιχους φανούς επισήμανσης κινδύνου.
iv) Τέλος, μετά το πέρας της Παρακαμπτήριος Οδού ΚΟ67, η κυκλοφορία αποκαθίσταται με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-36.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ:
Θα εφαρμοστεί διαγράμμιση της οδού, γενικά κίτρινου χρώματος, με εν ψυχρώ εφαρμοζόμενο υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας, διαστάσεων :
• Γραμμή οριοθέτησης πλάτους οδοστρώματος: Συνεχής γραμμή πάχους 0.12μ.
• Συνεχής στενή γραμμή οριοθέτησης λωρίδων κυκλοφορίας, πάχος 0.12μ.
• Γραμμή καθοδήγησης: Διακεκομμένη γραμμή: 1.50μ./1.50μ. (γραμμή/κενό) & πάχους 0.12μ.
•Διακεκομμένη γραμμή οριοθέτησης πλάτους οδοστρώματος: 1,50μ./1,50μ. (γραμμή/κενό) & πάχους 0.12μ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης