Τοπικά

ΠΡΟΣΟΧΗ. Νέα απάτη στήνουν επιτήδειοι μέσω διαδικτύου

Νέα απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη τελευταία από απατεώνες, οι οποίοι την έχουν στήσει μέσω Facebook και Marketplace. Είναι πολλοί οι Τρικαλινοί που πήγαν να “τσιμπήσουν”, αλλά έκαναν πίσω.

 

Πως στήνεται η απάτη

Πουλάς κάτι εσύ κλασικά και εμφανίζεται κάποια “καλή κυρία” που θέλει να αγοράσει το προϊόν σου. Προτείνει τη μέθοδο πληρωμής με Courier Happy post και σου εξηγεί θα έρθει το κούριερ να πάρει από το σπίτι σου το δέμα και να σου δώσει τα λεφτά. Φυσικά συμφωνείς αφού είναι πληρωμένα τα έξοδα μεταφοράς απο αυτή. Η συγκεκριμένη εταιρεία κούριερ όμως φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, στοιχεία και έδρα δεν εμφανίζονται πουθενά και φυσικά ο υποψήφιος αγοραστής δεν σου δίνει τα δικά του προσωπικά στοιχεία (διεύθυνση- Ονοματεπώνυμο κλπ.) για το δέμα που θα  στείλεις μιας και σου λέει “ξέρουν αυτοί της Courier Happy post”!!!…

Φυσικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έρθει ο άνθρωπος να σου φέρει τα λεφτά πρέπει ΠΡΩΤΑ να πληρώσεις εσύ σαν εγγύηση 50€ τα οποία “φυσικά.. θα τα πάρεις την επόμενη μέρα…”!!!… Δηλαδή… ποτέ. Αφήστε που ζητάνε κωδικούς καρτών κλπ..

Μεγάλη προσοχή και φυσικά delete.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης