Τοπικά

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε όλο το ν. Τρικάλων

Το trikalavoice.gr φιλοξενεί το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για Πέμπτη 1-7-2021.

 

Όλος ο νομός Τρικάλων βρίσκεται σε κατηγορία 3 (Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς). Λόγω ότι οι συνθήκες που προηγήθηκαν (παρατεταμένη ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, κλπ), καθώς και αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις, απαιτείται ιδιαίτερο προγραμματισμό προσωπικού και μέσων από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.

Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες και Φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των φαινομένων/ συμβάντων που προκύπτουν από την συνημμένη προειδοποίηση,  να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βάσει του σχεδιασμού ενεργειών τους (κλιμάκωση της ετοιμότητας του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας κατά τη εξειδίκευση που γίνεται στον σχεδιασμό ετοιμότητας).

    Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

     

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης