Τοπικά

Πρωινές φωτογραφίες από τη φωτιά στα Στουρναρέικα-Σιγόκαιγε όλο το βράδυ

Εξακολουθεί να σιγοκαίει και με το πρώτο φως της μέρας η μικρή φωτιά σε απόκρημνη πλαγιά του δάσους πάνω από τα Στουρναρέικα.

 

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κεραυνούς που έπεσαν στην κορυφή Μπουζιάρη στα 1.350 μέτρα (ΕΔΩ).

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και χρειάστηκε οι πυροσβέστες να σκαρφαλώσουν μέσα στη νύχτα σε απόκρημνα βράχια για να την κατασβήσουν. Ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά αναζωπυρώθηκε (ΕΔΩ) και παρά τη νέα δυνατή βροχόπτωση συνέχισε να σιγοκαίει. Στο σημείο έχουν φτάσει και κάτοικοι της περιοχής ωστόσο η νέα εστία είναι σε ακόμη πιο απότομο σημείο και δύσκολα προσβάσιμο. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης βρίσκεται σε επαφή και με ιδιώτες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η έλευση ελικοπτέρου ώστε να κατασβηστεί η φωτιά από αέρος.

Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή του χωριού, δεν απέχει παρά μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον οικισμό Ψάρο και πολλοί κάτοικοι της περιοχής ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών έχουν σπεύσει εκεί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης