Τοπικά

Πρωτοβουλία Λιούτα για αποζημιώσεις λόγω κορωνοϊού για τους Τρικαλινούς παραγωγούς κηπευτικών

Κατά τη διάρκεια επικοινωνίας – εργασίας που πραγματοποίησε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας με κυβερνητικούς παράγοντες, έθεσε υπόψιν τους για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας (πχ. κηπευτικά και μποστανικά προϊόντα, όπως το πεπόνι), των οποίων οι παραγωγοί δεν εντάχθηκαν στις ευεργετικές αποζημιώσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, ενώ είναι βέβαιη η οικονομική ζημιά την οποία την περίοδο της πανδημίας οι ίδιοι έχουν υποστεί.

 

Από την πλευρά τους τα επιτελικά στελέχη σημείωσαν ότι θα πρέπει οι παραγωγοί να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία θα πιστοποιούν την οικονομική τους ζημιά μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

 

Ο Θανάσης Λιούτας άμεσα προέβη και συνεχίζει την επικοινωνία του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όλους τους τους Δημάρχους της ΠΕ Τρικάλων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, κ. Κώστα Μαράβα, κ. Σπύρο Αγναντή και κ. Θεόδωρο Αλέκο, με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού μας, καθώς και με πλήθος παραγωγών και τους καλεί να συντονίσουν τις ενέργειές τους, να συγκεντρώσουν τα σχετικά δικαιολογητικά (πχ. τιμολόγια πώλησης των προϊόντων τους για τα έτη 2019 και 2020, καθώς και άλλα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την απώλεια εισοδήματος), να τα στείλουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης (του οικείου Δήμου τους), ώστε όλα μαζί να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Η αποστολή των δικαιολογητικών αυτών που πιστοποιούν τις οικονομικές ζημιές είναι η προϋπόθεση, ώστε το Υπουργείο στη συνέχεια να μπορέσει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβλεφθούν και για τους ζημιωθέντες παραγωγούς του Νομού Τρικάλων αποζημιώσεις, όπως αυτό έγινε και για ζημιωθέντες παραγωγούς σε άλλους Νομούς της χώρας μας.

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, ο οποίος γνωρίζει το βάθος των δυσμενών οικονομικών συνεπειών που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί του τόπου μας, δρα με σκοπό το δίκαιο αίτημά τους για αποζημίωση να ικανοποιηθεί άμεσα και για να μπορέσουν οι παραγωγοί να βιοποριστούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να προετοιμαστούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης