Ροή Τοπικά

Πρωτοβουλία Παπαστεργίου για αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Παπαστεργίου ζητά να στηριχθούν έμπρακτα όλοι οι Δήμοι και οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των
τελευταίων ημερών.

 

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, αυτή τη δύσκολη στιγμή κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος σε αυτή τη δοκιμασία. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από την πρώτη στιγμή έχει έρθει σε επαφή με τους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές , ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους και να μπορέσει να τους βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει.

Την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο λινκ: https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Η «πράσινη» πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ», για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε ότι η Ένωση σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας και το Κεντρικό Κράτος, αλλά και με τη συνδρομή ιδιωτών χορηγών, θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα μια σειρά από «πράσινες δράσεις», που στόχο θα έχουν αφενός την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών. Αφετέρου τη θωράκιση των πόλεων απέναντι στις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.
Μια από τις δράσεις αυτές είναι η πρωτοβουλία «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» , μέσα από την οποία θα επιδιωχθεί να συγκεντρωθούν πόροι από Δήμους , προγράμματα αλλά και ιδιώτες χορηγούς, με τους οποίους θα
χρηματοδοτηθούν αναδασώσεις πληγέντων περιοχών, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο επόμενο Διοικητικό της Συμβούλιο θα πάρει απόφαση και θα καταθέσει ένα σημαντικό ποσό, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου προς τους Δημάρχους της χώρας:

Προς

Δήμους της Χώρας

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα μας, οι μηχανισμοί του Κράτους και η Αυτοδιοίκηση, είναι αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη στη διαχείρισή της κατάσταση, εξαιτίας της εκδήλωσης δεκάδων δασικών πυρκαγιών που κατακαίνε πολλές περιοχές σε όλη την Επικράτεια, με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών συμπολιτών μας, κρίσιμων υποδομών, αλλά και την απώλεια χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, χωρίς όμως ευτυχώς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, πολλοί Δήμοι και συνάδελφοί μας Δήμαρχοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ελλείψεις και να δώσουν λύσεις σε σύνθετα και μεγάλης έντασης προβλήματα που έχουν προκύψει, εξαιτίας των καταστροφικών γεγονότων.

Στο δύσκολο αγώνα που δίνουν, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους. Άμεσα, Έμπρακτα, Αποφασιστικά. Ώστε κανένας Δήμος και κανένας πολίτης να μην αισθανθούν μόνοι στη μεγάλη δοκιμασία που περνούν.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από την πρώτη στιγμή έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καταγράφει τις άμεσες ανάγκες τους. Γιατί για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε αποτελεσματικά, είναι προϋπόθεση να γνωρίζουμε τι χρειάζονται.

Παράλληλα, θέτουμε σε λειτουργία πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών αυτών, με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει. https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, η ΚΕΔΕ βγαίνει για μια ακόμη φορά μπροστά. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργούμε μια νέα συμμαχία ευθύνης κι αναδεικνύουμε την αλληλεγγύη σε προτεραιότητα, ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών και να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας , που επλήγησαν από αυτές. Κι όταν θα φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, θα ξεκινήσουμε μια άλλη, ακόμη πιο σημαντική και συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο περιβάλλον.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας και το Κεντρικό Κράτος, αλλά και με τη συνδρομή ιδιωτών χορηγών, θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα μια σειρά από «πράσινες δράσεις», που στόχο θα έχουν αφενός την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών. Αφετέρου τη θωράκιση των πόλεων μας απέναντι στις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.

Μια από τις δράσεις αυτές είναι η πρωτοβουλία μας «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» , μέσα από την οποία θα επιδιώξουμε να συγκεντρώσουμε πόρους από Δήμους, προγράμματα αλλά και ιδιώτες χορηγούς, με τους οποίους θα χρηματοδοτήσουμε αναδασώσεις πληγέντων περιοχών, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο επόμενο Διοικητικό της Συμβούλιο θα πάρει απόφαση και θα καταθέσει ένα σημαντικό ποσό, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και προς την κατεύθυνση αυτή η Κ.Ε.Δ.Ε. θα κινητοποιηθεί άμεσα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τους συναδέλφους μας Δημάρχους και τις τοπικές τους κοινωνίες που δοκιμάζονται οι αντοχές τους. Σας ζητώ να  κάνετε ότι περνά από το χέρι σας,  ώστε να τους αποδείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε στο πλευρό τους, καθώς και να στηρίξετε τη νέα πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ», ώστε να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας όσον αφορά την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων

 

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης