Τοπικά

Πρωτοποριακή θεραπεία σε ασθενή με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Για πρώτη φορά στην Κεντρική Ελλάδα, στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε σε ασθενή με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, η πρώτη στοχευμένη θεραπεία με Λουτέσιο – Lu 177.

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ραδιενεργή ουσία που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα προστατεύοντας, παράλληλα, τους γύρω υγιείς ιστούς. Η συγκεκριμένη θεραπεία στέφθηκε με επιτυχία και ο ασθενής πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ δύο μήνες αργότερα ακολούθησε η δεύτερη θεραπευτική συνεδρία με εμφανή αποτελέσματα καλυτέρευσης της κλινικής του εικόνας.
Για όλους εμάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι πολύ σημαντικό κάθε ασθενής να έχει την ευκαιρία να επιλέξει θεραπευτικές και πρωτοποριακές μεθόδους, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση πάρα μόνο στο εξωτερικό. Σήμερα, δίπλα στο σπίτι του, του δίνεται αυτή η δυνατότητα και εμείς θα είμαστε δίπλα του, με όλα μας τα ιατρικά μέσα και το καταρτισμένο μας προσωπικό, να προστατεύσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχει: την υγεία του.

Mάθετε περισσότερα στο άρθρο της Θεοδώρας Αγγελοπούλου, Πυρηνικής Ιατρού Επιστημονικά Υπεύθυνης Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ΕΔΩ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης