Τοπικά

Πρόγραμμα εθελουσίας από την Τράπεζα Πειραιώς. Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη βήμα για τη μείωση του μισθολογικού της κόστους πραγματοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, ενεργοποιώντας ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που θα δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια να αποχωρήσουν από τον όμιλο λαμβάνοντας μία γενναία αποζημίωση.

 

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο ποσό της θα διαμορφωθεί στις 160.000 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με διάφορα χαρακτηριστικά, όπως πχ. τα χρόνια προϋπηρεσίας, η ηλικία και η θέση του εργαζόμενου στην τράπεζα και η σύνθεση του νοικοκυριού του.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στις αποχωρήσεις από το δίκτυο των καταστημάτων, που θα πριμοδοτηθούν με έξτρα ποσά, καθώς συνεχίζεται η αναδιάρθρωσή του με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του μοντέλου λειτουργίας της τράπεζας.

Στα προνόμια, πέραν της αποζημίωσης, θα περιλαμβάνονται παροχές όπως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα που θα διευκολύνουν την επαγγελματική μετάβαση των συμμετεχόντων.

Οι αναλυτικοί όροι της δράσης αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο στόχος

Σημειώνεται πως σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα απασχολούνται περί τους 8.500 εργαζομένους, αριθμός μειωμένος κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στόχος της διοίκησής της είναι ο αριθμός αυτός να υποχωρήσει κάτω από τις 8.000 με τη νέα δράση οικειοθελούς αποχώρησης.

Η επιτυχία του προγράμματος θα διευκολύνει την περαιτέρω αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, ο αριθμός των οποίων είναι σήμερα ο υψηλότερος μεταξύ των συστημικών ομίλων, ξεπερνώντας τα 400.

Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα η Τράπεζα Πειραιώς έχει περιορίσει και το προσωπικό, αλλά και τα καταστήματά της. Πλέον λειτουργούν μόνο δυο, το ένα επί του πεζόδρομου της Ασκληπιού (κεντρικό) και το δεύτερο επί της οδού Διονύσου στην πλατεία Εθν. Αντίστασης. Μένει να δούμε αν και πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας, αλλά και αν θα παραμείνουν εν λειτουργία και τα δυο καταστήματα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης