Ροή Τοπικά

Πρόγραμμα του ΑΚΕΘ για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του έργου με τίτλο «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για την Ενδυνάμωση της Κοινότητας» με κωδικό έργου 2020-1-UK01-KA204-078880 μέσω Zoom στις 9 Φεβρουαρίου 2021. Συντονιστής του έργου είναι η APRICOT TRAINING MANAGEMENT LTD από την Αγγλία.

Το έργο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του Erasmus + στη βασική δράση 2 – Στρατηγικές εταιρικές σχέσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι δραστηριότητες του έργου και τα πνευματικά αποτελέσματα του έργου. Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους ενήλικες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να προωθήσει τις έννοιες της αυτοαπασχόλησης και να προσφέρει στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Τα πνευματικά αποτελέσματα του έργου είναι τα κάποιοι πρακτικοί πόροι που θα βοηθήσουν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, όπως: εγχειρίδιο εκπαίδευσης, MOOC, ψηφιακά εργαλεία και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που εστιάζει στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας.

Το έργο έχει 3 πνευματικά αποτελέσματα. Το πρώτο είναι το Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς (εκπαιδευτικούς, εμπειρογνώμονες, εκπαιδευτές, μέντορες και προπονητές) που συνεργάζονται με κοινωνικούς επιχειρηματίες. Το δεύτερο πνευματικό αποτέλεσμα είναι το MOOC για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και το τρίτο είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι SECE το οποίο μάλιστα θα εμπεριέχει επαυξημένη πραγματικότητα. Στο τέλος της συνάντησης, οι εταίροι του έργου συζήτησαν την πρόοδο του έργου και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης