Τοπικά

Πρόκριση στον τελικό της ομάδας ρομποτικής του ΑΚΕΘ

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας AKETH Energy Lions για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του FIRST® LEGO® League Challenge Final που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 18-19/3/2023.  Η ομάδα μας είχε για άλλη μια φορά εξαιρετική παρουσία στον Περιφερειακό διαγωνισμό Θεσσαλίας FIRST LEGO League Challenge που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 18 Φεβρουαρίου 2023, όπου ειδικά φέτος, ήταν ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

 

 

Οι συμμετέχουσες ομάδες διαγωνίστηκαν σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Στο Robot Game, με τα ρομπότ διαγωνίζονται για το καλύτερο σκορ, τον Μηχανικό Σχεδιασμό (Robot Design) και την Καινοτόμο Λύση (Innovation Project) εφαρμόζοντάς πάντα τις Θεμελιώδεις Αξίες (Core Values). Ένα επίτευγμα από τα παιδιά (Χρήστο Τσιχρίνη, Κωνσταντίνο Αποστολίκα, Ευθύμιο Μαρκάτα και Κωνσταντίνο Γίδα) και τους προπονητές τους (κ. Γιώργο Γίδα και κ. Ευάγγελο Μαντζάνα).

Για το Innovation Project παρουσιάστηκε ένα σύστημα παρακολούθησης οριζόντιου υδροηλεκτρικού σταθμού που παράγει ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας το νερό που κινείται στον Αγιομονιώτη ποταμό στα Τρίκαλα και όχι μόνο! Η ενέργεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιείται για τον φωτισμό της πόλης ή για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κοντά στην όχθη του ποταμού.  Όταν πλεονάζει και δεν καταναλώνεται η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, το νερό αντλείται πίσω, πάνω από τον σταθμό για να έχουμε εκ νέου παραγωγή ενέργειας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος ανακύκλωσης της πλεονάζουσας ενέργειας που δεν χρησιμοποιείται. Η παραγόμενη ενέργεια παρακολουθείται από μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για έξυπνες συσκευές Android σε πραγματικό χρόνο.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Βιολάντα Cookies Α.Ε. και Αρτοβιομηχανία Χατζής, που με τα προϊόντα τους γλύκαναν όλους τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης