Τοπικά

Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφτεί το Περτούλι

Οι Σαρακατσαναίοι προσκάλεσαν επίσημα τον κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο αντάμωμά τους (τελευταία Κυριακή του Ιουνίου).

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων πραγματοποίησαν επίσκεψη-προσκύνημα στην Πόλη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με μοναδικό σκοπό να κομίσουν επίσημη πρόσκληση στον Παναγιώτατο να έρθει και να ευλογήσει το φετινό τους αντάμωμα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας απέδωσε την πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μεταφέροντάς του την ειλικρινή αγάπη και τον απέραντο σεβασμό που τρέφουν οι Σαρακατσαναίοι στο πρόσωπό του. Του χάρισε δε το παραδοσιακό χειροποίητο φλάμπουρο, ειδικά για την Παναγιότητά του.

Στην αποστολή συμμετείχαν η Τρικαλινή Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου (γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας), ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων Στέφανος Μπέης και η ταμίας αυτού Ελένη Κόκκαλη.

Ο Παναγιώτατος ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα ήθη και έθιμα των Σαρακατσαναίων, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Ομοσπονδίας για την αγάπη και τον σεβασμό που δείχνουν όχι για το πρόσωπό του, αλλά για την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δείχνοντας ειλικρινή διάθεση να επισκεφτεί και να ευλογήσει το Αντάμωμά τους, εφόσον τηρηθεί το πρωτόκολλο. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δυο Μητροπολίτες του Νομού μας, τον Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο και τον Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητο, ζητώντας από τους Σαρακατσαναίους να υποβοηθούν το έργο τους.

Πλέον και βάσει Πρωτοκόλλου για να επισκεφτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την περιοχή μας αναμένει πρόσκληση από τον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο.

Εφόσον αυτή αποδοθεί θα πρόκειται για ιστορική επίσκεψη καθώς τελευταία φορά επισκέφτηκε την περιοχή μας ο Μακαριστός Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος το 1990, όταν ακόμη η Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών ήταν ενωμένη υπό του κ. Αλεξίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης