Τοπικά

Πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας στα Τρίκαλα το 2020

Το 2020 σημαδεύτηκε από το χαμό πολλών και σημαντικών ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.

Αρχές Δεκεμβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο επί 34 έτη Ποιμενάρχης και πνευματικός οδηγός της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, ο Κυρός Αλέξιος. Στα 88 του χρόνια ο επί 34 χρόνια Μητροπολίτης της πόλεως και επαρχίας ταύτης, ο από Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, έχοντας παραδώσει το πνεύμα του οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στον περίβολο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Πολιούχου μας Αγίου Βησσαρίωνος, που τόσο αγάπησε και ο ίδιος. Άφησε πίσω του σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη την οποία καλείται να συνεχίσει ο διάδοχός του κ. Χρυσόστομος. Λίγες μέρες μετά έφυγε από τη ζωή και η γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου Μετεώρων.

Τον περασμένο Μάιο εκοιμήθη εν Κυρίω ο ταπεινός λευίτης πατέρας Αθανάσιος Κουμπής,  ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Κύριο και στην προσφορά στους αναξιοπαθούντες.

Η τοπική μας Εκκλησία είχε θρηνήσει νωρίτερα τον Φεβρουάριο την κοίμηση ενός σπουδαίου πνευματικού ανδρός, του Αρχιμανδρίτου Χαρίτωνος Μανιτάρα.

Έφυγε επίσης από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι μια εξέχουσα προσωπικότητα της τοπικής πολιτικής ζωής, ο γιατρός και δήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Σακελλαρίου.

Τον Νοέμβριο έφυγε από τη ζωή στα 52 του μόλις χρόνια ο δικηγόρος Σπύρος Τσινόπουλος, ένας σπουδαίος άνθρωπος και οικογενειάρχης, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων την τελευταία 3ετία.

Ο νομικός κόσμος της πόλης θρήνησε επίσης το χαμό του Κωνσταντίνου Κουρμέντζα που δίδαξε ήθος και ευπρέπεια κατά την πολυετή ενασχόλησή του με τη νομική επιστήμη, καθώς και του Ιωάννη Τασιά.

Δυο γιατροί, ιδιαίτερα γνωστοί και με έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ΩΡΛ Χρήστος Μπακογιάννης, εν ενεργεία γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, ο Απόστολος Μάντζαρης, διευθυντής επί πολλά έτη του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Παναγιώτης Βαλκανιώτης και ο Κώστας Τσιναρίδης, ακτινολόγος και αυτός στο Νοσοκομείο.

Αρχές της περασμένης άνοιξης έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο δοτικούς ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ο πρώην αντιδήμαρχος Πύλης Ηλίας Λαμπρογιώργος.

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και ο θάνατος του 32χρονου επιχειρηματία Νίκου Κορδέλα, στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και φυσικά ο χαμός του Ηλία Φουντούνα, μόλις την περασμένη Κυριακή.

 

Οι θάνατοι πέντε νέων παιδιών που συγκλόνισαν τα Τρίκαλα

Μέσα σε μερικές εβδομάδες πέντε παιδιά από 15 έως 21 ετών έφυγαν από τη ζωή.

Το γαϊτανάκι θανάτου άρχισε να ξετυλίγεται από τις 28 Ιουνίου όταν και ο 15χρονος Αλέξανδρος Καραμίντζιος, έπεσε νεκρός από το βολίδα αεροβόλου όπλου. Τρεις μέρες αργότερα, ένα 19χρονο κορίτσι, η Μάρθα Πουμάνα έχανε τη ζωή της σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα επί της ε.ο. Τρικάλων-Λαρίσης.  Πριν προλάβει η τοπική κοινωνία να συνέλθει από το σοκ, στις 16 Ιουλίου ο θάνατος της 16χρονης Μαρίας Χυσένι στο λόφο του Προφήτη Ηλία την πάγωσε ξανά.

Στα μέσα Οκτωβρίου ο θάνατος ενός ακόμη νέου κοριτσιού, της 21χρονης Μαρίας Κατσίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην πόλη.

Και τρεις μέρες μετά το γαϊτανάκι θανάτου ολοκληρώθηκε με τον πρόωρο χαμό του 18χρονου Νίκου Καραγιώργου, ενός νέου παιδιού που έσφυζε από ζωή και χάθηκε μέσα σε μερικές εβδομάδες αντιμετωπίζοντας σοβαρό και σπάνιο πρόβλημα υγείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης