Τοπικά

Πρώτη Γ.Σ. της “Κίνησης Δημοτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας”

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των δημοτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/3/2024  στο δημαρχιακό μέγαρο η πρώτη Γενική Συνέλευση της «Κίνησης Δημοτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας».. Την διαδικασία έναρξης των εργασιών άνοιξε το μέλος της συντονιστικής  επιτροπής κ. Απόστολος Γεωργίου παρουσιάζοντας και αναλύοντας τους σκοπούς και τους στόχος αυτής της κίνησης..Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα το τριμελές προεδρείο το οποίο αποτελείτε από τους Τρύπα Αθανάσιο, Λέφα Κων\νο και Γεωργίου Απόστολο για να συντονίσουν  τις εργασίες της. Έγινε ειδική αναφορά από την  συντονιστική επιτροπή  στα αιτήματα που είχαν καταγραφεί  στην πρώτη συνάντηση αυτής της κίνησης.

 

 

Στην Γ.Σ επικράτησε ενωτικό κλίμα καθώς και μεγάλος προβληματισμός για το πώς θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να μπούμε σε μια κανονικότητα.  Συμμετείχαν πλήθος κόσμου απ όλο τον δήμο καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα, Πηνειάδας κ. Χρ. Γιαννακός, Κλοκοτού κ. Σ. Ξανθος,Γεωργανάδων κ. Χαρ. Καρατζούλης,Κεραμιδίου κ. Κ. Τριανταφύλλου  καθώς και οι πρώην πρόεδροι, Φαρκαδόνας κ. Αθαν. Κούτσικος ο οποίος τοποθετήθηκε σε πολλά θέματα και Κεραμιδίου κ. Β Θεοδώρου.

Πολλοί δημότες τοποθετηθήκαν στην συνέλευση προσθέτοντας ζητήματα και προβλήματα που παρουσιάζονται όλο αυτό το διάστημα. Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον της περιοχής μας.

Όλες οι τοποθετήσεις ήταν σημαντικές, συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της κατάστασης που υπάρχει επτά μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου στην κοινότητα Κεραμιδίου από την κυρία Β. Μπούτα. Οι παρεμβάσεις των ομιλητών εμπλούτισαν με νέα στοιχεία και αιτήματα καταθέτοντας τους δικούς τους προβληματισμούς  στην Γενική Συνέλευση. Καταλυτικές ήταν  οι τοποθετήσεις,  του επιχειρηματία κ. Δημητρίου Λέφα και της ψυχής της Α.Ε.Φ κ. Νικολάου Θεοδώρου  οι οποίοι   χειροκροτήθηκαν  θερμά από το σώμα, διότι ήταν  φορτισμένες συναισθηματικά, μιλώντας για την ανάγκη ενότητας και συμπόρευσης των πολιτών σε αυτήν την ελπιδοφόρα κίνηση. Επίσης  σημαντική  τοποθέτηση για την ενότητα και την διεύρυνση της επιτροπή έγινε από τον γεωπόνο κ. Σκύφτα Δημήτριο και έγινε αποδεκτή από το σώμα. Το λόγο έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της  ΕΒΕ .κ Ξάνθος Νάτσινας έμπειρος συνδικαλιστής καταθέτοντας προτάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν συμπεριληφθεί  στο βασικό κείμενο διεκδικήσεων και  η κ. Αθηνά Μπαλάφα ως εκπρόσωπος της επιτροπής πλημμυροπαθών, η οποία συμμετέχει στο νέο διευρυμένο όργανο.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους συμμετέχοντες για την διεύρυνση και τον εμπλουτισμό  του συντονιστικού οργάνου της κίνησης και ομόφωνα αποφασίστηκε από το σώμα, η εμπιστοσύνη προς την αρχική ομάδα πρωτοβουλίας και η ένταξη σε αυτή νέων μελών.

Αποφασίσαμε:

  • Συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για άμεση λύση σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Φαρκαδόνας.
  • Την άμεση συνάντηση με την Περιφερειακή αρχή για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που άπτονται της δικής τους αρμοδιότητας.
  • Το κάλεσμα προς τον Υφυπουργό Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κύριο Χρ.Τριαντόπουλο να επισκεφθεί την έδρα του δήμου μας .
  • Επικοινωνία και ανάδειξη του μεγέθους καταστροφής σε τοπικά και πανελλαδικά Μ.Μ.Ε

Ο αγώνας τώρα αρχίζει !!!

Τα  νέα μέλη που προστέθηκαν στην συντονιστική επιτροπή   είναι τα  παρακάτω

Αννόπουλος Δημήτριος

Βαίου Κωνσταντίνος

Κατσάνος Βασίλειος

Μαργαρίτης Νικόλαος

Μπαλάφα Αθηνά

Σκύφτας Δημήτριος

Καψιώχας Απόστολος

.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης