Τοπικά

Πρώτη δικαίωση για την «ΟΜΗΡΟΣ»

Ως μια πρώτη νίκη χαρακτηρίζεται η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να επιτρέψει στην Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία να παράγει εκ νέου φέτα Π.Ο.Π..

Μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί το Μάιο ακολούθησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στην «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ» η οποία εδρεύει στην Μεγάρχη και δραστηριοποιείται κυρίως και μόνο σε εξαγωγές φέτας εδώ και 35 χρόνια, σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Η συνέχιση παραγωγής φέτας Π.Ο.Π. ήταν και το πρώτο ζητούμενο, γι’ αυτό και θεωρείται μια πρώτη δικαίωση.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν σε όλους τους τόνους ότι «σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με αναλύσεις δειγμάτων προϊόντων μας, φέτας, οι οποίες έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος η εταιρεία μας ενημέρωσε υπεύθυνα και από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος ανακαλώντας μάλιστα αμέσως την προβληματική παρτίδα».

Οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΔΩ) ολοκλήρωσαν τις έρευνές του και επιστρέφουν πλέον στην «ΟΜΗΡΟΣ» το σήμα «Π.Ο.Π.» που θα της επιτρέψει να συνεχίσει την εξαγωγική της δραστηριότητα, αλλά και να προχωρήσει στις νέες επενδύσεις που έχει ήδη ξεκινήσει.

Από την πλευρά του Υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «με δεδομένο ότι η Επιχείρηση προέβη σε όλες τις υποδειχθείσες διορθωτικές ενέργειες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ήταν υπότροπος, με βάση τα άρθρα 12 & 13 της Κ.Υ.Α. 261611/2007, ο Οργανισμός προχωρά στην άρση της προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π., με την προϋπόθεση της διενέργειας συνεχών αιφνιδιαστικών ελέγχων στην επιχείρηση, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαπιστωθεί η συνέχιση της τήρησης των δεσμεύσεών της». 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης