Τοπικά

Πρώτη συνάντηση Λιούτα με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης-Τι συζήτησαν

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 1ης Μαρτίου 2022, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, και ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς. Ο Θανάσης Λιούτας ευχήθηκε στον νέο Υπουργό, μια καλή και παραγωγική θητεία με πολιτικές και παρεμβάσεις, ικανές να στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή και το αγροτικό και κτηνοτροφικό επάγγελμα.

 

Ειδικότερα αναφορικά με το θέμα της συνάντησης στο Υπουργείο, ο Τρικαλινός Βουλευτής έθεσε επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας.

 

Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δυο ανδρών, σημειώνουμε ότι, ο κ. Λιούτας έθεσε το ζήτημα της ανάγκης να συμπεριληφθούν όλοι οι χοιροτρόφοι μας στις αποζημιώσεις λόγω Κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Τρικαλινός Βουλευτής, ότι πρέπει να αποζημιωθούν,

 

  • και όσοι δεν έχουν δήλωση ΟΣΔΕ, αλλά έχουν δηλώσει το ζωικό τους κεφάλαιο (χοίρους και μαύρους χοίρους) στο Κτηνιατρείο,
  • και όσοι δεν έχουν πιστοποίηση για μαύρο χοίρο και
  • και όσοι έχουν εκ παραδρομής κάνει λάθος στις αιτήσεις τους και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στη δήλωση στο Κτηνιατρείο και στη δήλωση ΟΣΔΕ.

 

Ο Θανάσης Λιούτας, με δεδομένο ότι όλοι οι χοιροτρόφοι επλήγησαν οριζόντια και σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές συνέπειες του Κορωνοϊού, και με δεδομένο ότι σήμερα βιώνουν τις κρίσιμες επιπτώσεις, συνδυαστικά από τις αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, από τη μείωση της ζήτησης διεθνώς και εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ζητά τη συμπερίληψη όλων των χοιροτρόφων μας στις αποζημιώσεις. Ο Υπουργός ανάφερε στον κ. Λιούτα ότι θα εξετάσει τα περιθώρια, ώστε να υπάρξει το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα για όλους τους χοιροτρόφους μας.

 

Επιπλέον ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφορικά με την ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια, ζήτησε από τον ΥΠΑΑΤ, να επανεξεταστούν εξατομικευμένα όλες οι περιπτώσεις παραγωγών που αδικούνται. Ο εξατομικευμένος έλεγχος, δήλωσε ο Τρικαλινός Βουλευτής, θα βοηθήσει στην πράξη τους παραγωγούς μας και τις οικογένειές τους.

 

Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά να βρεθούν πόροι, ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης. «Τα Σχέδια Βελτίωσης βοηθούν τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας, οι οποίοι επιθυμούν να εκσυγχρονίζονται και να βελτιώνουν συνεχώς την παραγωγή τους. Αυτό βοηθά συνολικά το εθνικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα πάνω στην πρωτογενή παραγωγή. Η εξεύρεση πόρων είναι πολύ σημαντική για την ένταξη ολοένα και περισσότερο – και εάν είναι δυνατό και όλων – των επιλαχόντων», τόνισε ο κ. Λιούτας.

 

Πάνω σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Λιούτας και ο κ. Γεωργαντάς, συμφώνησαν να έχουν στενή και άμεση συνεργασία στο μέλλον, με σκοπό πάντα τις λύσεις εκείνες που μπορούν να στηρίζουν έμπρακτα το σύνολο του γεωργικού και κτηνοτροφικού μας κόσμου. Ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε, ότι ο κ. Γεωργαντάς είναι πολύ καλός γνώστης των αγροτικών και των κτηνοτροφικών ζητημάτων, καθώς και ότι με το έργο του θα προσφέρει πολλά στους παραγωγούς μας και στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής συνολικά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης