Ροή Τοπικά

Πως ήταν η “νύχτα χωρίς ατυχήματα” στα Τρίκαλα (φώτο)

Με μηνύματα και δράσεις για την αποφυγή αλκοόλ από οδηγούς, υλοποιήθηκε και στα Τρίκαλα η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, που υλοποίησαν μέλη του τμήματος ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με τη συμμετοχή της ΑΔ Τρικάλων (διά του αρχιφύλακα κ. Λιανού) και τη φροντίδα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων.

Και φέτος η δράση υλοποιήθηκε  από τις 20:00 έως τις 23:30. Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η συμμετοχή διαφοροποιήθηκε αλλά οι 48 τρικαλινοί/ες που μετείχαν, έδωσαν το μήνυμα: όχι αλκοόλ στην οδήγηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). Ξεκινούσε, δε, με ενημέρωση των πολιτών για την ουσία της, ενώ ο οδηγός από κάθε παρέα περνούσε ένα πράσινο βραχιολάκι στο χέρι του. Με το πέρας της διασκέδασης, μετρούταν η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα και, εάν αυτό ήταν κάτω από τα επιτρεπτά όρια, ακολουθούσε η επιβράβευση με ένα συμβολικό δώρο.

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Τα προϊόντα ήταν ευγενική προσφορά των εταιρειών  Coca Cola 3E, Chipita, Coffee Island, Δρόμος του Τσαγιού, European Profiles, Flax, Minos EMI, Μπισκότα Παπαδοπούλου και Unilever, ενώ η ACS Courier, ανέλαβε την ευθύνη και το κόστος της έγκαιρης μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης