Ροή Τοπικά

Πως θα λειτουργήσουν αύριο οι εκκλησίες των Τρικάλων. Μέχρι 9 πιστοί

trikalavoice.gr

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από την Πέμπτη 4-03-2021 και μέχρι νεωτέρας. Τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Κατόπιν τούτου:

α) τίθεται ανώτατο όριο εννέα (9) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε ακολουθία εντός του Ιερού Ναού και Μυστηρίων, όπως γάμων, βαπτίσεων, και εξοδίων ακολουθιών και μνημοσύνων.

β) Η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα τηρεί την αναλογία ένα πρόσωπο ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστη απόσταση ενάμιση (2) μέτρων μεταξύ των.

γ) Η επιβολή της μάσκας προστασίας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική για όλους εκτός του ιερέως και των ιεροψαλτών.

Για τη μετάβασή σε χώρο λατρείας ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει μήνυμα SMS στον ειδικό αριθμό 13033 με τον αριθμό 5 ή συμπληρώνει την έντυπη βεβαίωση μετακίνησης τύπου Β΄ ομοίως με τον αριθμό 5.

Παρακαλούμε το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως εφαρμόσει τα ως άνω μέτρα εντός των Ιερών Ναών, όπως και στους αυλείους χώρους  και να τηρούνται οι μεταξύ των πιστών αποστάσεις.

Με ακλόνητη την πίστη στη Θεία Πρόνοια ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τις πρεσβείες πάντων των εν Τρίκκη Αγίων, γρήγορα να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας και η υφήλιος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης