Τοπικά

Πως θα λειτουργήσουν αύριο οι Εκκλησίες των Τρικάλων

Δεν επηρεάζονται από τα νέα μέτρα οι Ναοί των Τρικάλων.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr το νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κομμάτι που αφορά τελετές διατηρεί το προηγούμενο καθεστώς (50 άτομα στα Μυστήρια), ενώ για τις Θείες Λειτουργίες παραμένει η πρόβλεψη για 1 άτομο ανά 5 τ.μ..

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών:

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 26-09-2020 και μέχρι νεωτέρας. Τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Κατόπιν τούτου:

α) τίθεται ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

β) Κατά τις λοιπές ακολουθίες η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα τηρεί την αναλογία ένα πρόσωπο ανά πέντε (5) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των, Σε περίπτωση δε που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων εκ του νόμου ορίζεται σε εκατό (100) πρόσωπα.

γ) Η επιβολή της μάσκας προστασίας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική για όλους εκτός του ιερέως και των ιεροψαλτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης