Τοπικά

Πόλεμος ανακοινώσεων για τη φύλαξη του Νοσοκομείου Τρικάλων

trikalavoice.gr

Μια καταγγελία της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ παραδίδει ξανά στους ιδιώτες τις υπηρεσίες φύλαξης του Νοσοκομείου Τρικάλων” προκάλεσε την αντίδραση της ΔΕΕΠ Τρικάλων της Ν.Δ., ενώ στο χορό μπήκε και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την Κυβέρνηση.

 

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Του ΣΥΡΙΖΑ:

“Προς την τελική ευθεία βαδίζει η παράδοση των υπηρεσιών φύλαξης του Νοσοκομείου Τρικάλων σε ιδιώτες, γεγονός που σημαίνει την αρχή της επαναφοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού μας. Το επόμενο βήμα από την κυβέρνηση της Ν.Δ είναι να δοθούν σε ιδιώτες οι τομείς της εστίασης και της καθαριότητας. Το 2016 με διάταξη Νόμου που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο Νοσοκομείο Τρικάλων, σύναψε ατομικές συμβάσεις εργασίας με εργαζόμενους και χωρίς την ύπαρξη ιδιωτών, έχοντας την πολιτική βούληση να κρατήσει η υγεία τον δημόσιο χαρακτήρα της και οι εργασιακές συνθήκες να είναι αξιοπρεπείς.  Η Ν.Δ στο πρόγραμμα της στις εκλογές του 2019 μίλαγε για επαναφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο της υγείας ,γεγονός που καθυστέρησε λόγω covid. Το χειροκρότημα στους ανθρώπους που εργάστηκαν στον χώρο της υγείας, το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορεί να είναι η πόρτα της εξόδου. Στηρίζουμε την δημόσια υγεία. Στηρίζουμε την παραμονή των ανθρώπων που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας στον χώρο δουλειάς τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”

Του ΠΑΣΟΚ:

“Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αποδόμηση του ΕΣΥ με την απόδοση υπηρεσιών του σε ιδιώτες εξελίσσεται και πλήττει και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αρχικά με την παράδοση των υπηρεσιών φύλαξης και μετέπειτα της εστίασης και της καθαριότητας.

Η ίδρυση και η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις καθυστερήσεις, τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα, η ανάπτυξη του ΕΣΥ υπήρξε μια εμβληματική μεταρρύθμιση και έτυχε καθολικής αναγνώρισης από τους πολίτες, γιατί ανταποκρίθηκε στην κάλυψη πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και αποδέχεται τα αιτήματα της ομοσπονδίας τους για δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφησης τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ, ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση μισθών, αναγνώριση εργατικού ατυχήματος και μονιμοποίηση συμβασιούχων, απομακρύνοντας έτσι τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία.

Η απόλυση των εργαζομένων  που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης στην διάρκεια της πανδημίας είναι η επιβράβευσή τους από την κυβέρνηση. Θα χάσουν την δουλειά τους εργαζόμενοι όχι γιατί εκλείπουν οι ανάγκες –  οι φύλακες εκτός από την φύλαξη έχουν επιφορτιστεί και με την  τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών – αλλά για να επιστρέψουν οι εργολάβοι.

Συνυπεύθυνη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα που κρατούσε όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε ομηρία μη δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα για την εξασφάλιση της εργασίας τους για να φτάσουμε στην σημερινή τραγική για τους εργαζόμενους κατάσταση.

Απαιτούμε την επίλυση του προβλήματος διασφαλίζοντας την παραμονή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους”.

Και η απάντηση της ΔΕΕΠ Τρικάλων:

“Το 2016 με τη διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η δυνατότητα στα νοσοκομεία να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις στις υπηρεσίες (εστίασης, φύλαξης και καθαριότητας), χωρίς να καταργηθούν οι διατάξεις με τις οποίες έως τότε ,οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονταν από ιδιώτες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ΤΟΝΙΣΤΕΙ ότι από το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας ελάχιστοι είναι οι Διοικητές που εφάρμοσαν που διάταξη που ψήφισε  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2016-2019 ,που κυβερνούσε.

Οι ατομικές συμβάσεις όμως του νόμου του 2016 μπορούσαν να εφαρμοσθούν μέχρι τις 31/12/2019, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, με καινούρια διάταξη ψηφισμένη επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων του προσωπικού που προσλήφθηκε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένου διάρκειας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ως εκ τούτου οι υποσχέσεις που δίνονταν και δίνονται είναι άνευ αντικειμένου.

Επειδή στηρίζουμε τη δημόσια υγεία, θεωρούμε ότι θα πρέπει τα Νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης