Τοπικά

Πόσοι Τρικαλινοί «πιάνουν» φέτος Ιατρική-Τι θα γίνει με τις βάσεις

Το τρίτο επιστημονικό πεδίο, των επιστημών υγείας, συγκεντρώνει και φέτος μεγάλο ποσοστό άριστων γραπτών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται άνοδος των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές, καθώς σε ορισμένα μαθήματα οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων ήταν καλύτερες συγκριτικά με πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα επανέρχεται ο συντελεστής βαρύτητας στα μαθήματα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.

 

Το μάθημα της βιολογίας λόγω του μεγάλου συντελεστή βαρύτητας αποτελεί βαρόμετρο για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Ιατρικές σχολές. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι στο μάθημα αυτό πανελλαδικά, πράγμα που γίνεται φανερό από το γεγονός ότι αυξήθηκε  ο αριθμός των υποψηφίων που η επίδοση τους ήταν κάτω από τη βάση (περίπου 1 στους 3) , στα Τρίκαλα στο συγκεκριμένο μάθημα, καταγράφηκαν υψηλές επιδόσεις!… Προκειμένου  να αντλήσουμε πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Ιατρικές σχολές, και συγκεκριμένα στο μάθημα της βιολογίας , απευθυνθήκαμε στο ιατρικό φροντιστήριο ‘’Κύτταρο’’ (Άννης Κομνηνής & Κοραή γωνία, π. Δεσποτικό, τηλ. 2431400754), το οποίο εξειδικεύεται στη Βιολογία και στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις Ιατρικές Σχολές. Στο φροντιστήριο ‘’Κύτταρο ‘’, με υπεύθυνο καθηγητή Βιολογίας τον καθηγητή Βασίλη Σπύρου, προετοιμάστηκαν στο μάθημα της βιολογίας 85 μαθητές ,οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Οι επιδόσεις των μαθητών παρά τις αντίξοες συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Έτσι 39 από τους μαθητές του φροντιστηρίου ( περίπου 1 στους 2) είχε επίδοση στο μάθημα της βιολογίας 18 έως 20 ( 90 έως 100 ). Από τους παραπάνω μαθητές οι 14 εξασφάλισαν επίδοση από 19 έως 20 ( 95 έως 100 ). Και 2 από αυτούς είχαν τη μέγιστη, επίδοση  20  ( 100 ).

Από το σύνολο των μαθητών του φροντιστηρίου «Κύτταρο», που αποτελεί βαρόμετρο των Τρικαλινών επιτυχόντων σε Ιατρικές Σχολές,17 υποψήφιοι συγκέντρωσαν σύνολο μορίων πάνω από 18.000 (1 στους 5 μαθητές ), με την επίδοση μιας μαθήτριας, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά τις πανελλήνιες εξετάσεις ,να ανέρχεται στα 19.075 μόρια.

Ο αριθμός των Τρικαλινών υποψηφίων που κάθε χρόνο εισέρχονται στις   Ιατρικές Σχολές είναι περίπου 18 έως 22 μαθητές. Περίπου ο ίδιος αριθμός μαθητών αναμένεται και φέτος να εισαχθούν στις Ιατρικές σχολές.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνηγορούν ότι η βάση εισαγωγής στις Ιατρικές σχολές θα κυμανθεί περίπου στα 18.000 μόρια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης