Ροή Τοπικά

Πόσοι Τρικαλινοί υπέγραψαν… «Σύμφωνα Συμβίωσης» το 2019;

Κι όμως ήταν πολλοί οι Τρικαλινοί που επέλεξαν μια πιο… ελεύθερη σχέση, από αυτή του γάμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Τρικάλων, τα οποία έχει στη διάθεσή του το trikalavoice.gr, το περασμένο έτος είκοσι εννιά (29) ζευγάρια επέλεξαν να υπογράψουν «Σύμφωνο Συμβίωσης», έναντι του θρησκευτικού ή πολιτικού γάμου.

Τι είναι το «Σύμφωνο Συμβίωσης»; Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμβολαιογραφική πράξη που υπογράφουν δύο άνθρωποι και ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο ένας σύντροφος απέναντι στον άλλον όσο θα είναι μαζί.

Την καταρτίζει συμβολαιογράφος και η ισχύς του ξεκινάει από τη στιγμή που κατατίθεται στο Ληξιαρχείο. Είναι απλή στη σύνταξή του και οι συμβαλλόμενοι οφείλουν να καταθέσουν μόνο τις ταυτότητές τους. Η διαφορά του με τον Πολιτικό Γάμο είναι ότι είναι πιο γρήγορο τόσο στο στάδιο της σύναψης όσο και στο στάδιο της λύσης.

Προβλέπει όλα τα κληρονομικά δικαιώματα, ενώ όσον αφορά το επώνυμο των τέκνων αυτά φέρουν όποιο αποφασίσουν οι γονείς-συμβαλλόμενοι με κοινή και αμετάκλητη δήλωσή τους, που περιέχεται στο σύμφωνο.

Σημειώνεται ότι στα Τρίκαλα η τάση για τα «Σύμφωνα Συμβίωσης» είναι αυξητική καθώς το 2018 είχαν συναφθεί μόλις δεκαεφτά (17), έναντι των είκοσι εννιά (29) το 2019.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης