Τοπικά

Ράδιο Κατάληψη στο Trikala Voice και σήμερα!!!

Γεια σας φίλες και φίλοι του Ράδιο Κατάληψη στο Trikala Voice. Είμαστε η Μαριάννα και ο Παντελής και θα σας κρατήσουμε συντροφιά και αυτήν την Παρασκευή. Τα θέματα μας θα είναι διασκεδαστικά και επίκαιρα ως επί το πλείστον.

 

Όπως λένε οι Tame Impala στο New Person Same Old Mistakes ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια …Feel like a brand new person
But you make the same old mistakes..
έτσι σαν στήλη αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στην κατανομή των θεμάτων.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Ο καλός μήνας από την πρώτη φαίνεται και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι εδώ στα Τρίκαλα γιατί ο μήνας μας μπαίνει ( sic ) με ένα live που το περιμένουμε πως και πως. 01/09/2023 Bloody Hawk στο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων. Έχει στις αποσκευές του το φετινό εκπληκτικό του άλμπουμ Φθηνά Tricks που είναι από τα κορυφαία της χρονιάς στην ελληνική δισκογραφία. Ένα από τα τραγούδια που περιμένουμε να ακούσουμε είναι από το προηγούμενο του άλμπουμ 1 ευρώ του 2019 και φυσικά μιλάμε για το Smash Hit το εικοσάλεπτο ..

Άνοιξα το πορτοφόλι πέταξα ένα κέρμα
Υποτιμητικά του είπα “Καλημέρα”
Κι ενώ σκαφτόμουν πως το ποίημα δεν συγκίνησε
Αυτός με κοίταξε και λύγισε
Δάκρυα στο μαύρο πρόσωπο του κατρακυλών σα νερό
60κατι χρονών τύπος σπαρταρούσε σα μωρό
Είπε αγόρι μου δεν έχω αλλά λόγια ευχαριστώ
Κι εγώ σκαφτόμουν τι αξία μπορεί να ‘χει 1 ευρώ
Μπήκε μες το κτελ ξανά να κόψει εισιτήριο
Όσο απ’ το παράθυρο κοιτούσε τη μορφή μου
Γύρισε και μου δώσε ρέστα 20 λεπτά
Ήταν το πιο ακριβό 20λεπτο της ζωής μου

Ραντεβού στο θεατράκι λοιπόν.

ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 7

50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου @ Μουσικό Άλσος.
Ότι κ να πούμε για τον Βασίλη είναι λίγο.
Διαβάζουμε το δελτίου τύπου και την Παρασκευή δίνουμε ραντεβού όλοι εκεί.

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία και τα γιορτάζει μαζί μας, με μεγάλες συναυλίες – γιορτές.
Συναυλίες  που θα συνοψίσουν τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας.
Συναυλίες γεμάτες ορμή και συγκίνηση που θα μας ταξιδέψουν σε δίσκους σταθμούς, ιστορικές συναυλίες, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες και παρέες που έγραψαν ιστορία.
Ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη  λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο, Τάσο Λειβαδίτη, Κώστα Καρυωτάκη, Νίκο Καββαδία, Νικόλα Άσιμο, Σταμάτη Μεσημέρη, Κώστα Τριπολίτη, Γιάννη Νεγρεπόντη,  Άλκη Αλκαίο, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνα Δημοπούλου, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Απόστολο Μπουλασίκη και τόσους άλλους.
Ο Βασίλης θα μας τραγουδήσει όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν και μας ενώνουν. Θα γίνουμε ένα όλοι -μικροί και μεγάλοι- κάτω από τη μαγική φωνή του Βασίλη που μόνο εκείνος καταφέρνει με την αυθεντική του παρουσία εδώ και 50 χρόνια τώρα.

ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

06/09/2023 Imagine Dragons

Ας γνωρίσουμε καλύτερα πρώτα τους Imagine Dragons σύμφωνα με τις πληροφορίες της διοργανώτριας High Priority Promotions

Έχοντας δημιουργήσει τη δική τους μουσική κληρονομιά, οι Αμερικανοί Imagine Dragons έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι θα μας μυήσουν στους ρυθμούς τους χωρίς να βάζουν ταμπέλες, θα μας θυμίσουν όλα όσα έχουμε αγαπήσει από εκείνους και τη δισκογραφία τους, θα μας συστήσουν τον δικό τους πολυβραβευμένο, πολυπλατινένιο και πολυδιάστατο μουσικό κόσμο.
Στο πλαίσιο του «Mercury World Tour» που ξεκίνησε στις αρχές του 2022 με μπόλικες ευρωπαϊκές στάσεις και θα συνεχιστεί το 2023 σε διάφορα σημεία του πλανήτη, οι Imagine Dragons θα μας αποδείξουν επί σκηνής πως ο ήχος τους δεν δαμάζεται και πως είναι μαγεία να μπορείς να συνδυάσεις αρμονικά την rock, την hip hop, την pop και την folk μουσική κουλτούρα.

Ευρηματικές συνθέσεις και στίχοι που σκαλώνουν στην αυτογνωσία είναι ίσως τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά τους. Είναι μάλιστα αυτά που αποτελούν πηγή έμπνευσης και αναζωογόνησης για το κοινό που τους ακολουθεί πιστά παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα. Εκατομμύρια followers, δισεκατομμύρια θεάσεις και το σημαντικότερο… αμέτρητες συνεργασίες που τους φέρνουν στο προσκήνιο διαρκώς.

Νέες ενδιαφέρουσες  κυκλοφορίες

Genesis Owusu
STRUGGLER
Δεύτερο άλμπουμ για τον Αυστραλό μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του 2021 Smiling With No Teeth.
11 τραγούδια διαφορετικό στυλ από του ντεμπούτο του αλλά κ πάλι εκπληκτικά.
8/10
Άκου Εδώ
Noname
Sundial
Υποψήφιο για άλμπουμ της χρονιάς
9.5/10
Άκου Εδώ

National Days
Whiskey Sour Day

Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.
Mark Twain

Σαν Σήμερα

1998 “The Miseducation of Lauryn Hill το ντεμπούτο άλμπουμ από την  Lauryn Hill κυκλοφόρησε σαν σήμερα

25/08/1930 Sean Connery
Ο σερ Τόμας Σον Κόνερι ήταν πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου. Έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ.
Τόπος Γεννησης : Εδιμβούργο
Ημερομηνία Θανάτου : 31/10/2020  90 ετών

Tim Burton 25/08/1958
Ο Τίμοθι Ουόλτερ Μπάρτον, ευρέως γνωστός ως Τιμ Μπάρτον, είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.
Τόπος Γέννησης : Μπέρμπανκ  Καλιφόρνια

Elvis Costello  25/08/1954
Kαλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ντέκλαν Πάτρικ Μακ Μάνους, βρετανός ρόκερ.
Τόπος καταγωγής : Πάντινγκτον Λονδίνο Μεγάλη Βρετανία

Κυριακή, γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη

Παρασκευή σήμερα 25/08/2023 μέχρι  την Κυριακή 10/09/2023 θα λάβει χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ( Μουντομπάσκετ ) στην Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ινδονησία . Η εθνική θα δώσει αύριο Σάββατο το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία 11:45 το πρωί ενώ με ΗΠΑ κ Νέα Ζηλανδία θα είναι μεσημεριανά 15:40.

Τα πάντα γύρω από το Μουντομπάσκετ ιστορία στατιστικά πρόσωπα κ μια συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Γιάννη Ψαράκη σε μια σούπερ έκδοση 200 σελίδων κυκλοφόρησε την Κυριακή 20/08/2023 μαζί με την Καθημερινή . Μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν φίλο του μπάσκετ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα.

Για σχόλια – παρατηρήσεις στείλτε μας e-mail radiokatalipsh@gmail.com

THE END

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης