Τοπικά

Ράδιο Κατάληψη στο Trikala Voice και σήμερα

Γεια σας και καλό μήνα φίλες και φίλοι του Ράδιο Κατάληψη στο Trikala Voice. Είμαστε η Μαριάννα και ο Παντελής και θα σας κρατήσουμε συντροφιά και αυτήν την Παρασκευή. Τα θέματα μας θα είναι διασκεδαστικά και επίκαιρα ως επί το πλείστον.

 

 

Όνειρα και όνειρα πήγανε χαμένα.
Ένα από τα δυο όνειρα που έχω, είναι να γράψω ένα βιβλίο για τις τουαλέτες στα μαγαζιά. Να τις βαθμολογώ, να γράφω τι έχουν ( μερικές έχουν οδοντικό νήμα, άλλες ζελέ ) πόσο άνετες είναι , πόσο καθαρές. Θα μπορούσα να κάνω την ανάλυση της αναλύσεως. Θα έκανα έρευνα για περίεργα περιστατικά μέσα σε αυτές. Θα έψαχνα άτομα που έχουν γράψει γιατί έχουν γράψει τα πάντα , γενικά η «διαστροφή» με τις τουαλέτες στα μαγαζιά είναι μεγάλη. Έχω πάει σε μαγαζί δεύτερη φορά λόγω τουαλέτας.
Δεύτερο όνειρο ένα βιβλίο για συγγενείς που συνοδεύουν αρρώστους στο νοσοκομείο.
Έτυχε την εβδομάδα που μας πέρασε να περάσω κάποιες μέρες στο ΓΝΤ ως συνοδός και η αλήθεια είναι ήταν απολαυστικές ως προς αυτό το θέμα. 4 συγγενής για 4 διαφορετικά άτομα 4 διαφορετικοί χαρακτήρες.
Καλά τα trending topic & hashtag  στο Twitter καλά  τα  Google  Trends αλλά σαν αυτά που γίνονται στα δωμάτια νοσοκομείων  είναι το κάτι άλλο.
Πλέον μεγάλο θέμα είναι οι νέες ταυτότητες ,μοιρασμένες απόψεις .Πάντα επίκαιρο στα χρόνια και ας έχει περάσει ο Covid-19, τέτοιο μίσος τέτοια αντιπαλότητα ούτε στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Αλλά και  οι εκλογές έχουν περίοπτη θέση. Το δωμάτιο έβγαλε δήμαρχο Τρικάλων με διαφορά αλλά το θέμα είναι η Πύλη. Τι θα κάνει ο Μαραβας ; με ρωτάει μια κυρία.  Θεία, δεν ασχολούμαι με αυτά εγώ. Θες να μιλήσουμε για το αν πάρουμε εξτρέμ στον ΠΑΟΚ ; . Σιωπή . Γύρισε κεφάλι, πρέπει να με έβρισε αλλά δεν πειράζει συνηθισμένος είμαι . Όπως και να έχει κ εδώ μέσα την επικαιρότητα σχολιάζουν.
Θέλω να ρωτήσω τις νοσοκόμες αν έχουν μαλώσει συγγενείς αν έχει παίξει κάποιο ειδύλλιο μεταξύ συγγενών ασθενών κ γενικά ότι περίεργο έχει συμβεί.
Φυσικά το άρθρο το γράφω μέσα από το ΓΝΤ,  προσπαθώντας να ακούσω με προσοχή τι γίνεται στην γειτονιά μιας κυρίας και τι ρόλο παίζει η καθεμιά.

Music makes the people come together

Τι ωραία εβδομάδα ήταν η προηγούμενη φίλες κ φίλοι. Νέα singles από Killers , Miley Cyrus, Selena Gomez The Armed , Be Your Own Pet και Burna Boy.
Πλέον αντί για βίντεο κλιπ σε κάθε τραγούδι θα μπορείτε να τα βρείτε όλα σε μια λίστα που θα μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στην γυμναστική σας στο περπάτημα στα ΜΜΜ η όπου άλλου θέλετε εσείς.
Σας είχαμε πει ότι το Ράδιο Κατάληψη θα έχει κάποιες αλλαγές στην δομή του.

Ράδιο Κατάληψη 021

 

001. Αρχή με το τραγούδι που σημάδεψε το φετινό μου καλοκαίρι. Λίγο παλιό αλλά πάντα επίκαιρο.
002. Δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω για το Live του
003. Βασίλη ζούμε για να σε ακούμε.
004. Το τραγούδι που ανεβάσαμε όλοι σε στάρι από τις φετινές διακοπές μας
005. Το μεγαλύτερο συναυλιακό μου απωθημένο.
006. Νέο single απο την Selena – να δεις κ τους τρεις κύκλους από το Only Murders In The Building
007. Νέο single απο Miley Cyrus από τον όγδοο δίσκο της, Endless Summer Vacation με την ίδια την τραγουδίστρια να δηλώνει πως το αφιερώνει στους θαυμαστές της
008. Νέο single μετα το Boy του 2022.Τελευταίο άλμπουμ Pressure Machine του 2021
009.Από το πιο μυστηριώδης hardcore μπάντα του πλανήτη κ μέσα από το νέο τους άλμπουμ Perfect Saviors
010. Burna Boy από το άλμπουμ a I Told Them που περιέχει το If I’m Lying που ο ίδιος το αποκάλεσε το καλύτερο τραγούδι ever σε μια συνέντευξη του.
011 . 15 χρόνια μετά οι Be Your Own Pet είναι πάλι εδώ με νέο άλμπουμ Mommy
012.Σάββατο 26/08/ γενέθλια για την Shirley Manson από τους Garbage
013.Κυριακή 27/08/2023 επέτειο για το Ten από Pearl Jam. Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσεις αυτό το έπος. Κυκλοφόρησε το 1991
014. Queens Of The Stone Age – Songs For The Deaf. Κυκλοφόρησε το 2002. Ισχύει ότι κ για το προηγούμενο.
015. 27/08 22 χρόνια πριν κυκλοφόρησε το Get Ready από New Order. Τι υπέροχη μέρα για την μουσική η 27η Αυγούστου.
016. Οι The 1975 στο Reading Festival  αντικατέστησαν τον Luis Capaldi ως Headliners .Αφού ζήτησε το χειροκρότημα του κοινού τον αφιέρωσε το Chocolate
017. Ο κύριος Luis Capaldi
018.O Jason Momoa πήγε στο live Pantera – Metallica και πήρε μέρος στο mosh pit που έγινε στα τραγουδια των Pantera
019.Metallica
020.28/08/1989 κυκλοφορεί σαν single το Personal Jesus από Depeche Mode
021.28/08/1986 γεννήθηκε η Florence Welch τραγουδίστρια του συγκροτήματος Florence And The Machine
022.Έχουμε ένα πάθος κ αυτό λέγεται KPOP
FiftyFifty- Cupid
023.Έχουμε ένα πάθος κ αυτό λέγεται KPOP {E] NewJeans – Super Shy
024. SinBoy – Sexaki ΕΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023
025. HEY YA ! έγινε 20 ( !!!!!) 28/08/2003 κυκλοφόρησε
026, 21(29/08/2002) όπως κ ο αριθμός της σημερινής στήλης μας το Sk8er boi κλασικό  πλεον τραγούδι από  Avril Lavigne
027.Aχ Shakira μου 22 έγινε το  Whenever Wherever
028.29/08/1977 o Iggy Pop κυκλοφορέι το δεύτερο σόλο άλμπουμ του με τίτλο Lust For Life. Περιέχει τα singles  “Success” / “The Passenger” “Lust for Life” & “Some Weird Sin” / “Tonight”
029.ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ και τι κυκλοφορία . Από το άλμπουμ τους του 2016 είχαμε να ακούσουμε κάτι καινούργιο από Mannequin Pussy
30. 1994 29/08 κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ από τους  Oasis Definitely Maybe { μπορεί να είμαι οπαδός των Blur ,αλλά ο συγκεκριμένος είναι δισκάρα )
031. Sofia Kourtesis και νέο single Vajkoczy μέσα από το νέο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει 27/10/2023
032,30/08/1965 κυκλοφορεί ένα κλασικό άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής το Highway 61 Revisited  του Bob Dylan. Δυσκολεύομαι να διαλέξω τραγούδι. Διάλεξα   το Like A Rolling Stone που το 2004 το περιοδικό Rolling Stone το έβγαλε το κορυφαίο τραγούδι όλων των εποχών.
033.Είναι ένα άλμπουμ που το περιμέναμε χρόνια όλοι εμείς οι πιστοί οπαδοί των Tool. Κυκλοφόρησε 30/08/2009. Από το Fear Inoculum το 7emest.
034.Τέλος Αυγούστου 1987 συγκεκριμένα 31/08/ οι REM κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Document. Επείδή ήμουν σε δίλλημα για το τραγούδι που θα μπει στην λίστα , έβαλα δύο . The One I Love το ένα.
035. Rem – It’s The End Of The World As We Know It
036. Το Angie από Rolling Stones περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Goats Head Soup που κυκλοφόρησε 31/08/1973.
Το ιδανικότερο τραγούδι για να κλείσει η πρώτη μας λίστα.

Αν η λίστα σας άρεσε μπορείτε να μας στείλετε το δικό σας αγαπημένο τραγούδι με μια μικρή αφιέρωση και θα το δείτε την επόμενη εβδομάδα να φιγουράρει μαζί με τα δικά μας αγαπημένα τις νέες κυκλοφορίες και το ‘’Σαν Σήμερα’’
Παραγγελίες στο radiokatalipsh@gmail.com

 

Παγκόσμια ημέρα (μεταξύ άλλων…)

Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγραφής Επιστολών έχει να κάνει με τον φόρο τιμής στην πανάρχαια μορφή επικοινωνίας  γράψιμο γράμματος. Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγραφής Επιστολών σας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με άτομα με τα οποία μπορεί να μην έχετε μιλήσει εδώ και αρκετό καιρό. Σε βοηθά επίσης να σκέφτεσαι πριν γράψεις. Με τις σύγχρονες μορφές σύνδεσης, δεν έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε και να σκεφτόμαστε πριν επικοινωνήσουμε με κάποιον. Ωστόσο, ένα γράμμα σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να το κάνετε αυτό.  Για εμάς που προλάβαμε αυτό το μέσο επικοινωνίας με αγαπημένα άτομα που βρίσκονταν μακριά, είναι μια σχετικά σημαντική μέρα και θέλαμε να σας την γνωστοποιήσουμε. Κάποια κορίτσια ίσως έχουν ακόμα τη συλλογή με τα σετ αλληλογραφίας που μυρίζουν νοσταλγία και μια απαλή μυρωδιά παιδικών χρόνων.  Η προσμονή του να περιμένεις απάντηση σε ένα γράμμα που έχεις στείλει, είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Ακόμα και οι ευχετήριες κάρτες  έκρυβαν μια ξεχωριστή χαρά κατά την παραλαβή τους. Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχουν παιδιά που δεν γνωρίζουν που γράφουμε τον αποστολέα και που τον παραλήπτη στο φάκελο, καθώς και όλη την διαδικασία αποστολής ενός γράμματος μέσω ταχυδρομείου. Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την όμορφη και νοσταλγική επικοινωνία και να μεταφέρουμε τη γνώση στις νέες γενιές. Τα όμορφα πρέπει να μένουν.

Για σχόλια – παρατηρήσεις στείλτε μας email radiokatalipsh@gmail.com

THE END

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης