Τοπικά

“Ράδιο Κατάληψη” της Παρασκευής στο trikalavoice

Καλημέρα Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Trikala Voice και της στήλης Ράδιο Κατάληψη. Είμαστε ο Παντελής κ η Μαριάννα και είμαστε εδώ να σας κρατήσουμε συντροφιά και αυτή την Παρασκευή. Ράδιο Κατάληψη αριθμός 14 ο θεός να μας βοηθήσει να βγει η στήλη με αυτό το καταραμένο νούμερο ( την προδοσία πολλοί αγαπήσανε τον προδότη κανείς) αυτό και το κλείνω εδώ το θέμα και πάμε στα δικά μας.

 

Ξεκινάμε.

Τρελό Γουίκεντ στου Μπέρνι
Ένα συναυλιακό διήμερο φωτιά στην Αθήνα

14/07/2023 Fatboy Slim Ξέφωτο Σταύρος Νιάρχος
Ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής που σημάδεψε τα 90’s, Fatboy Slim, έρχεται στην Ελλάδα! Το φετινό καλοκαίρι, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γίνεται ξανά το επίκεντρο διάφορων μουσικών δραστηριοτήτων. Η σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει με πλήθος δραστηριοτήτων, με προσκεκλημένο τον Fatboy Slim! Ο Βρετανός μουσικός, DJ και παραγωγός δίσκων που βοήθησε στη διάδοση του είδους big beat τη δεκαετία του 1990, έρχεται την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 στο Ξέφωτο του Σταύρος Νιάρχος χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος.

Περιμένουμε singles όπως το
Right Here Right Now

και φυσικά τον ύμνο
Rockafeller Skank

15/07/2023 Στέρεο Νόβα-Leftfield-Boy Harsher-Marva Von Theo
Πλατεία Νερού
To Release Athens υποδέχεται τους Στέρεο Νόβα, το Σάββατο 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα όλων των εποχών, θα είναι δικαιωματικά headliners σε μια μεγάλη φεστιβαλική βραδιά, με εντυπωσιακή παραγωγή και αντίστοιχο οπτικοακουστικό show που θα περιέχει μουσική από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και το καινούργιο τους single που θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου. Μαζί τους, οι Leftfield, το σπουδαίο σχήμα της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και οι Boy Harsher, οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της dark electronica. Τη βραδιά ανοίγουν οι Marva Von Theo.
Μπορεί να είναι ένα αφόρητο κλισέ αλλά οι Στέρεο Νόβα, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ., εμφανίστηκαν το 1992 σχεδόν από το πουθενά και έμελλε να αλλάξουν την ιστορία της εγχώριας μουσικής σκηνής για πάντα. Με μια απολύτως DIY αισθητική και μετά από αρκετές απορρίψεις από δισκογραφικές εταιρείες, κυκλοφορούν τον ομώνυμο, πρώτο δίσκο τους και όχι μόνο καθορίζουν μια ολόκληρη γενιά αλλά της αποκαλύπτουν μια νέα εποχή και κουλτούρα, που ήταν ακόμα κομμάτι μιας εκκολαπτόμενης αλλά μικρής underground σκηνής. Η έκρηξη της αθηναϊκής clubland δεν θα αργούσε να έρθει και στις λέξεις του Κωνσταντίνου Β. αντικατοπτριζόταν η ζωή σε μια σύγχρονη μητρόπολη, από τα ημι-παράνομα parties μέχρι τη μοναξιά της επόμενης ημέρας και το άγχος της καθημερινότητας.

Top 5 +1
005, Το Ταξίδι Της Φάλαινας
Όταν μια οικογένεια ζει μ’ ένα μισθό εκατό χιλιάδες
Οι τύραννοι χαϊδεύουν κοιλιές μεγάλες
Και δεν είναι μόνο αυτό, μας κυνηγούν χιλιάδες μάρκες
Έξτρα φόροι, έξτρα Φ.Π.Α., έξτρα σκατά
Κι ένας πόλεμος δίπλα μας που κανείς δεν τον σταματά
Και κανείς δε διακινδυνεύει
Η αγάπη μάς διαφεύγει
Κι αντί γι’ αυτό ψιθυρίζουμε διαφημίσεις

004. Ένα Κλεμμένο Ποδήλατο
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο
Και θα ‘ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο
Γιατί μια καινούρια αγάπη θα χύνεται σα μέλι
Κι από ένα σημείο τής γης αυτός ο ήλιος θ’ ανατέλλει
Πιο όμορφος από ποτέ, σαν στρογγυλό χρυσάφι
Θα λάμψει στο βλέμμα σου σα μεγάλο διαμάντι

003.Μικρό Αγόρι
Είναι τόσο εύκολο κάποιος να σκοτώσει
όλα αυτά που πιστεύεις, όλα αυτά που έχεις νιώσει
Κανένας στα σχολεία δε σου έμαθε τίποτα
κι απ’ τα τελευταία θρανία χάζευες τα σύννεφα

002, Προάστια
Σάββατο βράδι σε μια γωνία σκέφτεσαι
τι είναι αυτό που έχει πιο μεγάλη σημασία
η θέση των άστρων ή η παγκόσμια ιστορία
ένας μεγάλος έρωτας ή μια απλή συνουσία
πιο τρελός κόσμος δε θα μπορούσε να υπάρξει
δες τους πλούσιους, τους μεσαίους,
την εργατική τάξη σε χτυπάνε
και νομίζεις πως χτυπιέσαι όταν χορεύεις
γύρνα και χτύπα τους με όλα αυτά που εσύ πιστεύεις
αυτή είναι μια αιτία  να μπορείς να γελάς

001. Το Κρεβάτι Και Ο Σκύλος
Απ’ το δικό μου κρεβάτι σκέφτομαι εσένα
Ενώ η βροχή πέφτει, καθώς περνάνε τα τρένα
Κι εγώ που κατά βάθος θέλω να κάνω το σωστό
Θέλω να είμαι μαζί σου γιατί μου αρέσει να ζω…

+1
Νεα Ζωη 705


Σαν σήμερα

14 Ιουλίου 2015

Ο Άρθουρ Κέιβ, ο 15χρονος γιος του μουσικού Νικ Κέιβ, πέθανε μετά από πτώση από γκρεμό στο Μπράιτον του Σάσεξ της Αγγλίας.

 

Σαν Σήμερα ΙΙ
Happy Birthday !!!!

14 Ιουλίου 1987 – Ο Νταν Ρέινολντς, Αμερικανός μουσικός, περισσότερο γνωστός ως ο frontman του ροκ συγκροτήματος Imagine Dragons , έχει τα γενέθλια του. Δεν είναι αμελητέο γεγονός καθώς ο καλλιτέχνης φροντίζει σε κάθε του Live εμφάνιση να δίνει τον καλύτερο του εαυτό (οποιος γνωρίζει ,καταλαβαίνει) ,επιπλέον περιμένουμε τους Imagine Dragons τον Σεπτέμβρη στη χώρα μας για μια τεράστια συναυλία. Enjoy …!

Παγκόσμια Ημέρα (μεταξύ άλλων…)

Καλοκαίρι είναι, ζέστη έχει και πόσοι είμαστε που δεν αντέχουμε ούτε τα ρουχα μας με αυτές τις καυτές θερμοκρασίες. Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυμνού. Φαίνεται πως αυτή η μέρα ξεκίνησε ως αστείο – challenge από τη Ν.Ζηλανδία . Βέβαια έρχεται και δένει απόλυτα με την αίσθηση που αναζητούμε όλοι μόλις γυρίζουμε σπίτι μας μετά από μια ζεστή μέρα και να θέλουμε να μείνουμε γυμνοί. Υπάρχουν και οι πιο τολμηροί και οπαδοί του γυμνισμού, σε παραλίες γυμνιστών , που απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις το μπάνιο τους.  Κοιμηθείτε γυμνοί! Πολλοί ειδικοί στην υγεία λένε ότι ο ύπνος γυμνός μπορεί να είναι καλός για εσάς. Αυξάνοντας την ποιότητα του ύπνου και τους καρδιακούς  ρυθμούς και βελτιώνοντας το δέρμα, ο ύπνος γυμνός μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος και γενικά βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ξεκούραστοι. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με αισθήματα αυτοπεποίθησης και συναισθηματικής ευεξίας.

#OutOfMyCultiCloset
Π/ Δεν μπορώ τις μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο
Μ/ Με εκνευρίζει ο ήχος από τα τζιτζίκια

Για σχόλια – παρατηρήσεις στειλτε μας e-mail radiokatalipsh@gmail.com

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης