Τοπικά

Ρωγμές σε πάνω από 50 σπίτια στην περιοχή των Τυμφαίων Καλαμπάκας (φώτο)

Σοβαρές πληγές άφησε ο εγκέλαδος στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας, στην περιοχή των Τυμφαίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr παρατηρούνται ρωγμές σε κατοικίες και αγροτικές αποθήκες στον Λογγά (30-40 σπίτια), στο Μαυρέλι- (7-8 σπίτια), στην Αχελινάδα και στο Φλαμπουρέσι που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από το επίκεντρο ενός εκ των μεγάλων σεισμών που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα στο Φλαμπουρέσι λαβώθηκε ο Ναός της Παναγίας που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα (οι αγιογραφίες είναι του 1773 μ.Χ.), ενώ ορισμένα σπίτια έχουν βαθιές ρωγμές περιμετρικά σε ύψος έως και 2 μέτρα.

Γενικά οι ζημιές επικεντρώνονται σε προσθήκες- επεκτάσεις κτιρίων, καθώς τα χωριά αυτά είχε χτυπηθεί και από τον μεγάλο σεισμό των Γρεβενών και οι ιδιοκτήτες τους είχαν προχωρήσει σε αποκατάσταση.

Στα χωριά περιόδευσε σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων Γιάννης Μπουτίνας, έκανε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών και εντός των ημερών αναμένονται κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Υποδομών για να έχουμε ολοκληρωμένη και ασφαλή εικόνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης