Ροή Τοπικά

Σαφάρι ελέγχων σε ταβέρνες των Τρικάλων και… “Μύλο”

 Το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων υλοποίησε σειρά ελέγχων για τον μήνα Δεκέμβριο.

Έτσι λοιπόν για το μήνα Δεκέμβριο του 2019  πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε τομείς – επιχειρήσεις: Λαϊκή Αγορά. Πρατήρια καυσίμων (έλεγχος σε αντλίες και βυτία πετρελαίου θέρμανσης). Αντιπροσωπειών αυτοκίνητων  για αναγραφή εκπομπών  CO2. Κυλικεία σχολείων για είδη και τιμές. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τιμοκαταλόγους και συσκευασμένο ελαιόλαδο. Αναγραφή τιμών σε εμπορικά καταστήματα. Έλεγχος ποτών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κρεοπωλείων για πώληση κιμά και τήρηση πινακίδων αναγραφής ειδών και τιμών. Δημοσίευση μετά από έλεγχο των μέσων τιμών των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων και του μέσου κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Πραγματοποίησε επίσης εκτεταμένους ελέγχους με μικτά κλιμάκια ελέγχων (της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, των ΟΤΑ κ.α.) λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του «Μύλου των Ξωτικών» σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νομού ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές (και λόγω του νέου φορολογικού που αυξάνει το ποσοστό απαιτούμενων ηλεκτρονικών συναλλαγών) ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συνδεδεμένο (σε λειτουργία) POS και να εκδίδουν ταυτόχρονα και απόδειξη ταμειακής.

Τέλος προτρέπουμε τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες (ακόμη και εάν τους προσφέρεται δωρεάν) και να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων (που βάση νόμου όλες πρέπει να ανακυκλώνονται) στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης των δήμων.

Οι μέσες μηνιαίες τιμές καυσίμων ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο νομό Τρικάλων ήταν:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)
 

1,056

ΑΠΛΟ 1,370

 

ΑΠΛΗ 1,599  

0,785

ΣΟΥΠΕΡ 1,425 ΣΟΥΠΕΡ 1,837

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης