Τοπικά

Σειρά επαφών Παπαστεργίου με υπουργούς

oznorCOBR

Συνεργασίες του δημάρχου Τρικκαίων με υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

 

Η Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο με κυρίαρχο τον πολίτη, είναι το γενικό συμπέρασμα των συναντήσεων του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με υπουργούς στην Αθήνα. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων επισκέφθηκε διαδοχικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

 

Λύσεις για την Αυτοδιοίκηση

Με τον κ. Θεοδωρικάκο ο Δήμαρχος Τρικκαίων συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αποκλειστικά για την Αυτοδιοίκηση και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η συζήτηση κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, ζητήματα των Δήμων σε σχέση με το Δημόσιο, τις ιδιωτικές εταιρείες υποδομών, τους διαγωνισμούς. Το δεύτερο, θέματα βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μέσω και της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε θέματα δυσλειτουργιών, διαγωνισμών και αναθέσεων, προβλημάτων στην κινητικότητα υπαλλήλων, συντηρήσεων οδών και δικτύων, γραφειοκρατίας κ.α.
Με τον υπουργό υπήρξε κοινή γραμμή πλεύσης, στη διαπίστωση – και την ανάγκη – η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία προς όφελος των πολιτών.

 

Πράξεις για τους πολίτες

Ειδικότερα τα ζητήματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, μέσω και της χρήσης της τεχνολογίας, συζήτησε ο κ. Παπαστεργίου με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Έτσι, συζητήθηκε η προώθηση χρήσης της τεχνολογίας σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, όπως ήδη πιλοτικά έχει πράξει ο Δήμος Τρικκαίων. Για παράδειγμα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εγγραφής παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς χωρίς τη χρήση φυσικού χαρτιού, να χαραχθούν ξανά οι διαδικασίες για κάθε συναλλαγή πολίτη και Δήμους, να αλλάξει τελείως η προσέγγιση της χρήσης πιστοποιητικών προς το Δημόσιο, κάτι που το δημόσιο οφείλει να κάνει μόνο του αντλώντας τα από τα μητρώα του με την άδεια του πολίτη, να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα κ.α.
Υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα με κοινές συμφωνίες και ουσιαστικές συζητήσεις για την πορεία αυτών των θεμάτων. Αυτό το κλίμα ενισχύθηκε, από την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να στηρίξει ουσιαστικά το επικείμενο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων στα τέλη Σεπτεμβρίου, «για τη δημιουργία μιας Βιώσιμης και Έξυπνης πόλης», με τίτλο Restart mAI City. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

Αυτοδιοίκηση και… Αυτοδιοίκηση

Με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου συζήτησε αρκετά ζητήματα για τους Δήμους. Καθώς ο κ. Πατούλης εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, η συζήτηση στράφηκε και στη συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης