Τοπικά

Σεισμός. Κατεδαφίζονται 12 σπίτια στο Ζάρκο

Να κατεδαφιστούν αποφασίστηκε 12 από τα σπίτια που χτυπήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς στο Ζάρκο Τρικάλων.

Στην περιοχή φτάνει συνεχώς βοήθεια από διάφορους φορείς, ενώ οι κάτοικοι θα μπορέσουν να υποβληθούν σε rapid test για τον covid-19 το πρωί της Τρίτης.

Εντωμεταξύ στο Ζάρκο και το Γριζάνο βρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Είχε την ευκαιρία να δει επί τόπου την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Φαρκαδόνας μετά τους ισχυρούς σεισμούς και  την κατάσταση σχολείων τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και είναι ακατάλληλα για διδασκαλία. Ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο  Σπυρίδωνα Αγναντή για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή όπως και από τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστο Τρικάλη και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου για το τι έχει αποφασιστεί για τα σχολεία και ποια έχουν κριθεί ακατάλληλα. Μετέβη στα Δημοτικά σχολεία Γριζάνου και Ζάρκου και στο Γυμνάσιο Ζάρκου εκεί όπου θα συνεχιστεί η λειτουργία του δημοτικού σχολείου Ζάρκου.


Η ενημέρωση από τους διευθυντές εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων ήταν πως για τρεις μέρες σε πρώτη φάση (Δευτέρα 8/3, Τρίτη 9/3 και Τετάρτη 10/3) όλα τα σχολεία στον Δήμο Φαρκαδόνας δεν θα λειτουργήσουν ούτε θα γίνει τηλεκπαίδευση, ενώ θα αποφασιστεί τι θα γίνει και μετά το πρώτο τριήμερο.

Στο Ζάρκο, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας και τόνισε πως ότι χρειαστεί σε βοήθεια θα την έχει, ενώ σε μίνι σύσκεψη πρότεινε λύσεις για τον τρόπο επίλυσης των επείγουσων αναγκών όπως και των αποζημιώσεων που πρέπει να λάβει όσο πιο σύντομα ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές. Αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΚΕΔΕ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους Δήμους και στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης