Τοπικά

Σεμινάριο Σαρακατσάνικων χορών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων  (Π.Ο.Σ.Σ.)  σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ο  « Κατσαντώνης »,  για να υπηρετήσει την πιο βαθιά και εσωτερική παρόρμηση του ανθρώπου να εκφράσει τα συναισθήματα του και να υπηρετήσει τη τέχνη του χορού , διοργανώνει το σεμινάριο διδασκαλίας  παραδοσιακών  Σαρακατσάνικων χορών .

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, να δείξουμε στους χοροδιδασκάλους των συλλόγων μας και όχι μόνο ,την αυθεντική και σωστή παρουσίαση των χορών μας. Έτσι η δική μας χορευτική σκηνή και οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν,  θα  έρθουν σε επαφή με τα παραδοσιακά δρώμενα της Σαρακατσάνικης κουλτούρας, ανεβάζοντας, το σωστό αποτέλεσμα της κατάρτισης και της σωστής απόδοσης .

Η αναγκαιότητα  της διδαχής, προέκυψε μετά  τον προβληματισμό που απασχόλησε αρκετές φορές την Π.Ο.Σ.Σ., σχετικά με την ομοιομορφία, που πρέπει να παρουσιάζουν τα χορευτικά μας στις παρουσιάσεις τους. Έπειτα, από προσεκτική και σε βάθος παρατήρηση, έχουμε πλέον τη πεποίθηση ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ότι είναι επιτακτική ανάγκη, τα χορευτικά των Συλλόγων μας να εκτελούν και να αποδίδουν τους Σαρακατσάνικους χορούς όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα υφολογικά μας χαρακτηριστικά .

Έτσι, με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό σε ότι  μας διδάχθηκε και  μας παραδόθηκε από τους προγόνους μας, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία ενός D.V.D., που θα είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο-οδηγός,  για όλους τους χοροδιδασκάλους των συλλόγων μας  και  όχι  μόνο . Στο  D.V.D. εμφανίζεται το χορευτικό  του  Συλλόγου  φοιτητών Θεσ/νίκης    « Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ». Θα συνοδεύεται από οδηγίες – προτάσεις όσων αφορά,  την σωστή  ενδυμασία  και  εξωτερική εμφάνιση των χορευτών μας,   Την  επιλογή  των τραγουδιών και γενικά ότι έχει σχέση με τη καλύτερη δυνατή συνολική παρουσία των χορευτικών μας.

Ευελπιστούμε ο συγκεκριμένος οδηγός,  να αποτελέσει ένα πραγματικό βοήθημα  ιδίως   για τους νέους χοροδιδασκάλους των συλλόγων μας, ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΟΝΟ.

Καλούνται οι χοροδιδάσκαλοι των συλλόγων μας και όσοι  ΑΛΛΟΙ   ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο σεμινάριο.

 Η συμμετοχή  και η διαμονή είναι δωρεάν, φιλοξενούμενοι  από τον τοπικό  Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας.

Στους συμμετέχοντες  χοροδιδασκάλους .

  1. θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής  στο σεμινάριο.
  2. Θα αποσταλούν:
  • εγχειρίδιο διδασκαλίας
  • βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα του Σεμιναρίου
  • C. D.  , με  τα προτεινόμενα τραγούδια.

Για περισσότερες πληροφορίες  και συμμετοχές.

e-mail : info@e-sarakatsanos.gr   Τηλέφωνο:    6956-306059 ,  Κωστούλα Σοφία ειδική Γραμματέας της  Π.Ο.Σ.Σ.

e-mail:  grigorislefas@yahoo.gr  .Τηλέφωνο:     6974-758885 ,  Λέφας  Γρηγόρης ,  Πρόεδρος  Συλλόγου Σαρακατσαναίων  Ν. Πιερίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης