Ροή Τοπικά

Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους φροντιστές των Τρικάλων

Ο Σύλλογος Φροντιστών Νομού Τρικάλων στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr). Ομιλητής ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για τα τμήματα του μηχανογραφικού και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

  • οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές βαρύτητας, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα κ.ά.)
  • επαγγέλματα του μέλλοντος με τα νέα δεδομένα της πανδημίας
  • επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες
  • διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα
  • αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ.
  • ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού
  • ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών

 


Ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος δραστηριοποιείται επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά στον χώρο της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή επενδύει όλη του την ενέργεια σε ένα νέο και καινοτόμο project, την LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 7.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμού και στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και περισσότερες από 8.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, προσπαθεί καθημερινά να βοηθήσει νέους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το μέλλον τους.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 05 Ιουλίου, στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης