Ροή Τοπικά

Σε απόγνωση οι αστυνομικοί των Τρικάλων. Έντονη διαμαρτυρία

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, με αφορμή τα απάνθρωπα ωράρια που τηρούνται για όσους υπηρετούν στην Α.Δ. Τρικάλων.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στην ανακοίνωσή τους η οποία φέρει τον δηκτικό τίτλο «έγινε μεταγωγών η Δ.Α. Τρικάλων;» και την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Ιωάννης Αναγνώστου και ο γραμματέας Γρηγόρης Κουκουσούλης γίνεται εκτενής αναφορά στις πολλές μεταγωγές που γίνονται κάθε εβδομάδα και στο ότι αυτό έχει ως συνέπεια να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες οι αστυνομικοί.

Αναλυτικά:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία της, διότι εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται το «φαινόμενο» οι προγραμματισμένες μεταγωγές της ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. στην πλειοψηφία τους να μην πραγματοποιούνται, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται πάρα πολύ συχνά έκτακτες μεταγωγές από το Α.Τ. Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα άρθρα 2 & 7 της υπ’ αριθ. 18/2006 Κανονιστικής Διαταγής (Κ.Δ), η Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) οφείλει να εκτελεί τακτικές μεταγωγές από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη  υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά, χωρίς δηλαδή να παρέχεται η δυνατότητα να  ακυρώσει κάποια από αυτές. Επίσης σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 7001/2/476-λδ από 19-05-2008 διαταγή Α.Ε.Α το δρομολόγιο από Αθήνα έως Γρεβενά ή Τρίκαλα και επιστροφή την επόμενη μέρα πραγματοποιείται και γίνεται από την ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. κάθε Δευτέρα με επιστροφή Τρίτη (τελικός προορισμός Κ.Κ. Γρεβενών) και κάθε Πέμπτη με επιστροφή Παρασκευή (τελικός προορισμός Κ.Κ Τρικάλων).

Δυστυχώς όμως, η «αδυναμία» εκτέλεσης των ως άνω τακτικών δρομολογίων από την ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. έχει ως συνέπεια η Δ.Α. Τρικάλων και συγκεκριμένα το Α.Τ. Τρικάλων να  επιφορτίζεται αυτή την αδυναμία-έλλειψη και να πραγματοποιεί έκτακτες μεταγωγές σχεδόν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται στις ήδη αυξημένες υποχρεώσεις και καθήκοντά της Δ.Α. Τρικάλων και δη του αστυνομικού της προσωπικού.

Ένα μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει σε αυτές τις μεταγωγές, είναι η διανυκτέρευση των συναδέλφων. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Γ της 22ης Δ/νσης του Γ.Λ.Κ., με το υπ’ αριθ. 2/85825/0022 από 19/12/2011 έγγραφό του αναφέρει ότι: «….δεν παρέχεται η ευχέρεια καταβολής δαπανών διανυκτέρευσης στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., που εκτελεί υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων κατά τη διάρκεια της ημέρας». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε δρομολόγια που είναι μεγάλος ο συνεχής χρόνος της εκτελούμενης μεταγωγής (συνεχές 10ωρο τουλάχιστον) και της απόστασης που καλύπτει αυτή αυθημερόν (700 χλμ τουλάχιστον) να καθιστά εξαιρετικά επίπονη την εργασία των συναδέλφων και το σημαντικότερο επικίνδυνη, τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Όλα τα ανωτέρω δημιουργούν εύλογα την αναγκαιότητα της σύστασης Τμήματος Μεταγωγών στα Τρίκαλα, αίτημα που και στο παρελθόν τέθηκε αλλά έμεινε στις «ελληνικές καλένδες», μιας και στο Νομό μας εδρεύει το δεύτερο μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό κρατουμένων.

Πέραν των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των ελλείψεων αυτών και την καταστρατήγηση των Προεδρικών Διαταγμάτων και Κανονιστικών Διαταγών,

Απαιτούμε το σεβασμό στη προσωπικότητα των συναδέλφων, την εξασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας τους, τον εφοδιασμό τους με το ανάλογο χρηματικό ποσό και τη χορήγηση διανυκτέρευσης σε αυτούς όταν και όπου αυτή δικαιολογείται, την εφαρμογή των Π.Δ., των Κ.Δ. και ιδίως της υπ’ αριθ. 18/2006 Κ.Δ. από τη ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α..

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων δεν προτίθεται να κλείσει τα μάτια στους κινδύνους που απειλούν τους συναδέλφους μας, και θα αγωνίζεται για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και ασφάλειας.

 

« Τήρηση των Π.Δ.,

  Άμεση απεμπλοκή του Α.Τ. Τρικάλων από τις μεταγωγές,

  Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Δ.Α. Τρικάλων»».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης