Τοπικά

Σε διαμαρτυρία κατεβαίνουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων

Την ΤΡΙΤΗ  8  Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδιου 29) συνεδριάζει η επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με θέμα «ένταξη στα Β.Α.Ε. των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας».

Απαιτούμε: Να σταματήσει η ΚΟΡΟΪΔΙΑ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, που είναι η συνεχιζόμενη απόρριψη, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, του δίκαιου αιτήματος μας για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,  Καλεί  όλους τους Συναδέλφους  του Σωματείου μας, των Κ. Υγείας και των Σωματείων Υγειονομικών του Νομού μας,  να συμμετέχουν  ΜΑΖΙΚΑ στην Συγκέντρωση  Διαμαρτυρίας -ΤΡΙΤΗ  8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  11.00 π.μ. στην Είσοδο του Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Τρικάλων.
Εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας. Στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων ως σήμερα, καλούμαστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες, γιατί με βάση τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, χρειάζονται πάνω από 100 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού       προσωπικού, πάνω από 40 θέσεις Παραϊατρικού προσωπικού και πάνω από 150 θέσεις εργαζομένων σε καθαριότητα-Φύλαξη-Τεχνικούς- Τραπεζαρία-Μαγείρους- Πλυντήρια, Εργαζόμενους   όλων των ειδικοτήτων.

Εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από SARS-CoV-2 περισσότεροι από 470!!  συνάδελφοι μας.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όμως, αρνούνται την επέκταση των Β.Α.Ε., ενώ αποκλείουν χιλιάδες συναδέλφους(γιατρούς,φυσικοθεραπευτές,εργοθεραπευτές,ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς,φύλακες,διοικητικούς,εργαζομένους μέσω ΕΟΔΥ,συμβασιούχους(με Σ.Ο.Χ), ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ κλπ, ακόμα και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η μη ένταξη στα Β.Α.Ε., εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και ΕΕ. για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Για τους ίδιους λόγους, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται το αίτημά μας για συστηματικό προληπτικό μοριακό έλεγχο για SARS-CoV-2 όλων των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, δεν παίρνει τα αναγκαία μέσα για την προστασίας της υγείας εργαζομένων και ασθενών, ενώ  στις περισσότερες μονάδες υγείας,  δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας.

Όλοι οι Υγειονομικοί μαζί στέλνουμε μήνυμα προς:   Υπουργείο Εργασίας –  την Διοίκηση της 5η ΥΠΕ-Διοίκηση Γ.Ν.Τρικάλων:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.    Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

2.    Να ενταχθούν στα Β.Α.Ε.  όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

3.    Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους.

4.    Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων.

5.    Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Διεκδικούμε:  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις – ΚΑΜΙΑ απόλυση – ΚΑΜΙΑ υπηρεσία των Νοσοκομείων & Μονάδων Υγείας σε Εργολάβους, αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης