Τοπικά

Σε εκδήλωση την ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος

Την Παρασκευή, στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πραγματοποίησης εκδήλωσης της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ, όπου κλήθηκαν να παρευρεθούν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια  Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, τέθηκαν προς επίλυση, τα παρακάτω ζητήματα του κλάδου των υγειονομικών στο ΕΣΥ:

 

1.       Επικουρικό προσωπικό

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας, δεσμεύτηκε ότι θα ανανεωθεί όλο τα επικουρικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετά το τέλος του 2022, όπου και τελείωνε η παράτασή του. Στόχος είναι, οι 10.000 έως 12. 000 επικουρικοί που βοήθησαν το ΕΣΥ μέσα στην πανδημία, να διοριστούν μόνιμα στο ΕΣΥ, οι μεν 6.000 κατά το έτος 2022 και οι υπόλοιποι 6.000 κατά το έτος 2023, μέσω ΑΣΕΠ, σε κενές οργανικές θέσεις.

Μέχρι τότε, θα ανανεώνονται συνεχώς οι συμβάσεις

 

2.       ΣΟΧ

Σε ότι αφορά, τους συναδέλφους, υπαλλήλους των ΣΟΧ, υπήρξε δέσμευση,  για επιπλέον ανανέωση και μετά το 2022, όπου έληγε η θητεία τους, αναγνωρίζοντας έτσι, την πολύτιμη βοήθειά τους,  στο ΕΣΥ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

3.       Κατάργηση της Ειδικής Εισφορά Αλληλεγγύης και για τους  δημοσίους υπαλλήλους, με παράλληλη  κατάργηση στο Δημόσιο και της μη ανταποδοτικής Εισφοράς,  υπέρ του πρώην Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων.

 

4.       Αναμόρφωση ειδικού μισθολογίου 20.000 γιατρών ΕΣΥ με αύξηση μισθού και επιδομάτων ευθύνης – μεσοσταθμικά κατά 10%.

 

5.       Αναμόρφωση μισθολογίου 600.000 δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση σε χαμηλόμισθους και θέσεις ευθύνης.

 

Τέλος, συζητήθηκαν, το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, το θέμα της άρσης των αναστολών για τους  ανεμβολίαστους συναδέλφους καθώς και πολλά άλλα χρόνια ζητήματα που απασχολούν το ΕΣΥ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

&

ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης