Ροή Τοπικά

Σε επιφυλακή σε όλο το ν. Τρικάλων κλιμάκια της Πυροσβεστικής (φώτο)

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή μας και σήμερα στην περιοχή μας και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr κλιμάκια βρίσκονται σε καίρια σημεία σε όλο τον ορεινό όγκο του Ασπροποτάμου, καθώς και στην περιοχή των Χασίων. Με εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει σε εγρήγορση, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας επισκέπτεται ο ίδιος όλα τα κλιμάκια παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους πυροσβέστες.

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των υπηρεσιών της που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, δεδομένου ότι σήμερα Παρασκευή τμήμα της Μαγνησίας βρίσκεται  σε κατηγορία κινδύνου 5 Κόκκινου Συναγερμού και το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας στην Κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς.   Με νέα κατεπείγουσα επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  καλεί τους Δήμους να γνωστοποιήσουν τον αριθμό υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων που  διαθέτουν   σε ετοιμότητα για  άμεση αναχώρηση καθώς και   τα σημεία διασποράς τους. Σε περίπτωση στάθμευσης  των οχημάτων στο χώρο του αμαξοστασίου,  οι Δήμοι καλούνται για τη διασπορά τους σε σημεία που να καλύπτουν το χωρικό τομέα ευθύνης τους, έτσι ώστε να περιοριστεί ο χρόνος ανταπόκρισης, σε περίπτωση αιτήματος για συνδρομή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης