Ροή Τοπικά

Σε Ευρωπαϊκά προγράμματα το 28ο Δ.Σ. Τρικάλων

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων πραγματοποίησε ακόμα μία κινητικότητα μαθητών (students’ mobility) από τις 14/5 έως και τις 20/5/2017, στο  Perpignan της Γαλλίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος.

Οι 8 μαθητές της ΣΤ’ τάξης και οι 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο Collège Jean Macé από τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Philippe Meunier,   συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, χορωδιακή διδασκαλία, εκμάθηση παραδοσιακού χορού κ.α., γνωρίστηκαν με συνομηλίκους τους από τις υπόλοιπες χώρες και δοκίμασαν χαρακτηριστικές τοπικές γεύσεις.

Επίσης, επισκέφθηκαν το γραφικό παραθαλάσσιο  χωριό Collioure, ξεναγήθηκαν στο κάστρο και περπάτησαν στα γραφικά δρομάκια, γνώρισαν την πόλη Narbonne με τη διάσημη σκεπαστή αγορά και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Γάλλων μαθητών, δημιουργώντας δεσμούς φιλίας.

Ακόμα, συμμετείχαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του σχολείου-συντονιστή, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους και χορεύοντας ελληνικούς χορούς.

Με αυτή την κινητικότητα, ολοκληρώθηκε η τριετής συμμετοχή του 28ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με γενικό τίτλο “Heroic Fantasy”  (http://rue74.fr/erasmus_2017/)

Εκτός από την Ελλάδα και τη συντονίστρια Γαλλία, στο πρόγραμμα πήραν μέρος σχολεία από την Ιταλία (Saronno), την Τσεχία (Ujezd) και την Τουρκία (Kayseri).

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του σχολείου μας τελείωσε, γεμίζοντάς μας εμπειρίες, γνώσεις και ικανοποίηση. Ως υπεύθυνη του προγράμματος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Ο. Σιώχο και Α. Κουτελίδα, Διευθυντές, για τη στήριξή τους, τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Συλλόγου Διδασκόντων για την αδιάλειπτη συμπαράσταση, τις πρωτότυπες εργασίες και τις καινοτόμες ιδέες τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εμπιστοσύνη, τη θετική παρουσία και την προσφορά του. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους μαθητές μας, που με την προθυμία τους, το ενδιαφέρον, τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό τους βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος και απέδειξαν πως είναι ενεργοί πολίτες της Ευρώπης.

Α. Ροδουσάκη, ΠΕ06

Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας

28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης