Τοπικά

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου στον Δήμαρχο Τρικκαίων

Συνθήκες φιλίας και δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρηματίες, κυριάρχησαν στη συζήτηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Efe Ceylan, συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Ahmet Ergodan επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022. Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικώς στα κοινά, θετικά στοιχεία ανάμεσα στους πολιτισμούς των δύο λαών, ξεκινώντας από το τζαμί, το χαμάμ και την πορεία λειτουργίας του πλέον ως Μουσείου Τσιτσάνη.
Ο κ. Παπαστεργίου έκανε σαφή αναφορά στην ύπαρξη του τζαμιού ως στοιχείου της καθημερινότητας των τρικαλινών, επισημαίνοντας τη σημασία του διαλόγου ανάμεσα στους πολιτισμούς.
Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίστηκε η αναγκαιότητα για ειρήνη, με τον κ. Παπαστεργίου να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα όπλα είναι πάντα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».
Ο κ. Ceylan αναφέρθηκε στα όσα αφορούν τις αδελφοποιήσεις πόλεων στη γείτονα χώρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα επιτεύγματα του Δήμου Τρικκαίων, όπως τη Smart City και το περιβάλλον. Επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας διάφορους τομείς, δίνοντας έμφαση κυρίως στις επενδύσεις και το εμπόριο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δώρισε ένα αναμνηστικό με τον θεό Ασκληπιό και μια ειδική έκδοση τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, με βάση τις ηχογραφήσεις του τρικαλινού συνθέτη στην Τουρκία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης