Τοπικά

Σε λειτουργία ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Τρικάλων (φώτο)

Ένα έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συνεισφορά στην προσπάθεια μείωσης των ρύπων, ολοκληρώθηκε στον Δήμο Τρικκαίων. Ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της ΠΑΔΥΘ λειτουργεί και πλέον επιτελεί τον ρόλο του. Αυτός είναι, στο να υποδέχεται τα απορρίμματα από την πόλη και τα χωριά, μειώνοντας τις διαδρομές των απορριμματοφόρων προς τον ΧΥΤΑ. ΜΕ τον τρόπο αυτόν, αφ’ ενός καταναλώνεται λιγότερο καύσιμα, αφ’ ετέρου τα απορριμματοφόρα πιο γρήγορα επιστρέφουν για εκ νέου αποκομιδή.

 

Τον ΣΜΑ στην περιοχή κοντά στον βιολογικό καθαρισμό επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργία του, διαπιστώνοντας τη συνέχιση των προσπαθειών που ο Δήμος Τρικκαίων και η ΠΑΔΥΘ καταβάλλουν για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Διότι μαζί με αυτό το έργο, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στον ΧΥΤΑ, αλλά και το προς δημιουργία «Πράσινο Σημείο». Και τα τρία έργα σχετίζονται με τα απορρίμματα: μείωση κόστους για τον Δήμο, ταχύτητα στην αποκομιδή, προμήθεια νέων απορριμματοφόρων.


Της λειτουργίας του ΣΜΑ προηγήθηκε η προμήθεια τριών οχημάτων, δύο αυτοσυμπιεζόμενων κοντέινερς και ενός πολυμηχανήματος τύπου JCB αποκλειστικά για τον ΣΜΑ, ενώ έχει γίνει και προμήθεια νέων απορριμματοφόρων.
Το έργο είχε τον τίτλο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)», χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 όπου εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε προϋπολογισμό 691.000 €.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης