Τοπικά

Σε ρητορικούς αγώνες Αγγλικής, μαθητές των εκπαιδευτηρίων ΑΘΗΝΑ

Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεξήχθησαν ρητορικοί αγώνες του  ECNAIS στην αγγλική γλώσσα– ή αλλιώς debate-, τους οποίους διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Αθήνα. Στους αγώνες αυτούς οι μαθητές-τριες καλούνται να διαπραγματευτούν διάφορα θέματα –motions- και με ανάλογα επιχειρήματα είτε να υπερασπιστούν τη θέση που προτείνεται είτε να την απορρίψουν. Τέτοια θέματα ήταν, λόγου χάρη, το αίτημα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των γονέων, της προσβάσιμης στο ευρύ κοινό ευθανασίας και της εξαίρεσης των ανηλίκων από κάθε θρησκεία μέχρι την ενηλικίωσή τους.  Το Σχολείο μας, Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, δεν «έχασε την ευκαιρία» και αμέσως δήλωσε συμμετοχή, με εκπροσώπους  τους μαθητές της Β’ λυκείου  Γιουβρή Κωνσταντίνα, Διακοδημήτρη Κατερίνα και Νικολάου Βασίλη.

 

 

Με την κατάλληλη καθοδήγηση των υπέροχων καθηγητριών μας  Κούτσικου Βένιας και Rawle Naomi κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις των αγώνων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 21-22  Ιανουαρίου 2023. Συμμετείχαν δεκατρία (13) σχολεία από την Ελλάδα από τα οποία τέσσερα (4) προκρίθηκαν στον ημιτελικό και εν τέλει δυο (2) στον τελικό. Ακόμη, επιλέχτηκαν τρεις (3) μαθητές, για να συνεχίσουν να διαγωνίζονται στους διεθνής αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Λισσαβόνα. Ως ομάδα νικήσαμε σε δυο από τους τρεις πρώτους γύρους του διαγωνισμού και συγκεντρώσαμε συνολικά 356 βαθμούς με την νικήτρια ομάδα να έχει συγκεντρώσει περίπου 400 βαθμούς.

Την πρώτη αυτή δύσκολη μέρα του διαγωνισμού ακολούθησε μια βραδινή έξοδος με τις καθηγήτριές μας στο κέντρο της Αθήνας. Δειπνήσαμε σε ένα υπέροχο εστιατόριο όλοι μαζί και περάσαμε μια ξένοιαστη βραδιά.

Την δεύτερη μέρα μεταβήκαμε στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα για τελευταία φορά, για να παρακολουθήσουμε την τελική αναμέτρηση. Οι καθηγήτριές μας υπήρξαν κριτές καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού έως και τον τελικό.

Συνοψίζοντας, η εμπειρία ήταν μοναδική, τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις μας έντονες. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ευκαιρίες για μαθητικούς διαγωνισμούς αυτού του είδους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για την εξάσκηση της γλώσσας όσο και για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Κωνσταντίνα Γιουβρή

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης