Τοπικά

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Βασίλης Γιαγιάκος

Στην ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για τη στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα «Ιανός», παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ζυγογιάννη, συμμετείχαν και οι Πρόεδροι της  ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου και του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στους πληγέντες της Καρδίτσας και συζητώντας για τους τρόπους οικονομικής ανάκαμψης.

Τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Τρικάλων είχε εξαρχής η γειτονική πόλη της Καρδίτσας αλλά και οι λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου, ζητώντας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης τη λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης υπέρ των παραγωγών και των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Η νομοθέτηση μιας δέσμης μέτρων για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων της Καρδίτσας και των καλλιεργητών έχει ήδη δρομολογηθεί, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας επισήμανε ότι εκτός από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, έχουν καταστραφεί και οι αγροτικές καλλιέργειες με άμεση επίπτωση στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, δεδομένου ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό από το αγροτικό εισόδημα. Ο κ. Γιαγιάκος πρότεινε ότι πέρα από τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που επιβάλλεται να εφαρμοστούν, είναι αναγκαίο να στηριχθεί από την Κυβέρνηση ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο προς νέες δυναμικές καλλιέργειες και τη μεταποίηση αυτών, πέραν της μονοκαλλιέργειας του βαμβακιού, ξεκινώντας από την Καρδίτσα και με εφαρμογή σε όλη τη Θεσσαλία ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης