Τοπικά

Σε 3ωρη στάση εργασίας σήμερα οι δάσκαλοι των Τρικάλων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην προγραμματισμένη πανελλαδική συγκέντρωση – κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα ψήφισης του σχετικού νόμου για μόνιμους διορισμούς, πέραν της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία (ΔΟΕ), για το τέλος της πρωινής και την αρχή της απογευματινής ζώνης, κηρύσσει επιπλέον μία τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις τελευταίες της απογευματινής ζώνης, για όσους, -ες θελήσουν να μεταβούν στην Αθήνα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπ. Παιδείας και της Κυβέρνησης, που αφού έπαιξε για ακόμη μια φορά επικοινωνιακά με την υπόσχεση διορισμών, άφησε διαρροές στον τύπο σχετικά με το σύστημα διορισμών – προσλήψεων.

Από αυτές επιβεβαιώνεται η θέσπιση ενός προσοντολογίου των τριών πυλώνων, με «ταβάνι» στην προϋπηρεσία, αναφέροντας προκλητικά ότι το «σκεπτικό για την απόφαση αυτή είναι, ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι έχοντες αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε σχέση με τους έχοντες μακρά προϋπηρεσία». Υλοποιεί όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση υλοποίηση τώρα του συνόλου των αιτημάτων μας.
  • Μαζικούς μόνιμούς διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Την απόσυρση του προσοντολογίου της ανεργίας και της κατηγοριοποίησης.

 

Σημ.: επισυνάπτεται η απόφαση της 87ης Γ.Σ. της ΔΟΕ για τους μόνιμους διορισμούς

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης