Τοπικά

Σιμορέλης: “Ο εφιάλτης της ακρίβειας και ο Πόντιος Πιλάτος”

Από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πολίτες περίμεναν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αλλά και για τις βασικές κοινωνικές λειτουργίες.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για τη μείωση του ειδικού φόρου

κατανάλωσης στα καύσιμα, δεν είπε τίποτα για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ούτε για την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου.

Αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που πήραν σοβαρά μέτρα για να περιορίσουν τον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει το ρόλο του πόντιου Πιλάτου πού νίπτει τας χείρας του μπροστά στον εφιάλτη της ακρίβειας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό» και δεν δίνουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα και επιδείνωση της ακρίβειας, που αντιμετωπίζει καθημερινά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Το άγχος και η ανασφάλεια μετατρέπονται σε οργή επειδή οι πολίτες καταλαβαίνουν πλέον ότι προτεραιότητα για το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη είναι η στήριξη συγκεκριμένων επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν εις βάρος του κράτους και της οικονομίας.

Εξαιτίας της ακρίβειας τα φτωχότερα και κατώτερα λαϊκά στρώματα θα βιώσουν μία ραγδαία φτωχοποίηση τον χειμώνα την οποία οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή ανευθυνότητα και αναλγησία.

Έκαναν μάλιστα το “καταπληκτικό” κάλεσμα στους πολίτες να φύγουν από το φυσικό αέριο και να επιστρέψουν στο πετρέλαιο. Ουδεμία νύξη για  το κόστος μετάβασης από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο το οποίο καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι πολίτες. Παράλληλα προειδοποίησαν ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Παρά την προσπάθεια να ανασκευαστεί η δήλωση, δεν  κρύβεται η κυβερνητική νοοτροπία.

Για τους αφελείς ψηφοφόρους επιστρατεύεται ο μηχανισμός προπαγάνδας που επιχειρεί να παρουσιάσει μία ρόδινη εικόνα της χώρας. Αυτό έκανε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ απαντώντας σε γνωστές ερωτήσεις φιλικά προσκείμενων δημοσιογράφων έχοντας μπροστά του γραπτές τις απαντήσεις που έπρεπε να δώσει.

 

Όλες όμως οι απόπειρες να δημιουργηθεί επικοινωνιακά μία εικονική πραγματικότητα για να μην τσαλακωθεί η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπνέει πλέον καμιά εμπιστοσύνη ούτε στο εξωτερικό ούτε και στο εσωτερικό της χώρας. Κατάφερε να έχει απέναντί του όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής και αμφισβητείται ακόμη και από στελέχη της παράταξής του. Οι μόνοι σύμμαχοί του είναι οι ολιγάρχες της οικονομίας που τον προώθησαν και εκμεταλλεύονται την αλαζονεία και την αρχομανία του για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ο Μητσοτάκης με προφανή έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής ενσυναίσθησης ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ακρίβειας ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Σύντομα όμως θα πάρει το μήνυμα ότι «και οι κυβερνήσεις πεθαίνουν όταν δεν προσαρμόζονται».

 

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης