Τοπικά

Σιμορέλης: “Τα δώρα που θα φέρει στην Ελλάδα η Νέα χρονιά”

Κάθε Πρωτοχρονιά, όλοι ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος  από τον προηγούμενο και να διώξει ό,τι δυσκόλεψε τον καθένα μας και συνολικά τη χώρα. Τα τρία τελευταία χρόνια προέκυψαν γεγονότα που προκάλεσαν παγκόσμια αναστάτωση.  Η Πανδημία που άλλαξε ξαφνικά τη ζωή μας, ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας που είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες στην Ευρώπη και τέλος η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.

 

 

Οι αποφάσεις και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων έδειξαν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των  κυβερνήσεων, για αυτό και οι επιπτώσεις δεν ήταν ίδιες για όλες τις χώρες. «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» και δυστυχώς ο δικός μας καπετάνιος φάνηκε ότι τα έκανε μαντάρα.

Στην περίοδο της πανδημίας, οι περισσότερες χώρες ενίσχυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας και περιόρισαν τις συνέπειες. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση θεώρησε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υπόθεση ατομικής και όχι κρατικής ευθύνης και φάνηκε απρόθυμη να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. Έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δηλώνει στη Βουλή ότι δεν έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι περισσότεροι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ !!! Όπως ήταν φυσικό οι συνέπειες ήταν ολέθριες. Η κατάταξη της Ελλάδας στις χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό, αποδεικνύει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

 

Μεγαλύτερη ακόμη ήταν η αποτυχία στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που πλήττει τα εισοδήματα και έχει φέρει σε δεινή θέση τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Ελλάδα έχει με μεγάλη διαφορά τις πιο ακριβές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη αλλά η κυβέρνηση αρνείται τη ρύθμιση και τους ελέγχους στην αγορά με αποτέλεσμα η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια να δρουν ανεξέλεγκτα. Η πολιτική των επιδοτήσεων που αποζημιώνουν μόνο ένα μικρό μέρος των πανάκριβων τιμολογίων που πληρώνουν οι καταναλωτές, ευνοεί συνειδητά τις εταιρείες ενέργειας αφού οι επιδοτήσεις καταλήγουν τελικά στα ταμεία τους.

Η στάση της Ελλάδας στον ουκρανικό πόλεμο έδειξε επικίνδυνη προχειρότητα. Όπως έχουν επισημάνει έγκυροι στρατηγικοί αναλυτές, η ανάμειξη της χώρας μας, με αποστολή όπλων, σε έναν πόλεμο στον οποίο είχαμε κάθε όφελος να παραμείνουμε ουδέτεροι, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα τον πολύπλευρο χαρακτήρα της εξωτερικής της πολιτικής. Παραχωρήσαμε τον ρόλο της εγγυήτριας φιλειρηνικής δύναμης στη γειτονική Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται την γεωπολιτική συγκυρία εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

 

Στην εσωτερική πολιτική, το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που έπληξε τις δημοκρατικές ελευθερίες και διέλυσε το Κράτος Δικαίου μας γύρισε στις εποχές ολοκληρωτικών και αυταρχικών κυβερνήσεων.

Οι αστείες προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

 

Το 2023 όμως είναι χρονιά εκλογών και οι συμπολίτες έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από την αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να αναδείξουν μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα αγωνιστεί με κοινωνική ευαισθησία να φέρει στην Ελληνική κοινωνία τα δώρα που χρειάζεται και δικαιούται:

–  Αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους.

– Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

– Πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.

– Ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

– Στήριξη της αξιοπρέπειας των πολιτών, με δίκαιη αναδιανομή του    πλούτου, δίκαιη αύξηση εισοδημάτων και δίκαιη ρύθμιση χρεών.

 

Η Πολιτική Αλλαγή είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν τη Νέα χρονιά οι Έλληνες στον εαυτό τους και στην Ελλάδα.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης