Τοπικά

Σιωπηρά Χριστούγεννα για τα Τρίκαλα και τις άλλες επιβαρημένες περιοχές της χώρας

Πρόωρη η άρση του Lockdown στις 7 Δεκεμβρίου λένε οι ειδικοί.

Τα Τρίκαλα μαζί με άλλες 17 περιοχές της χώρας είναι στις πιο επιβαρημένες επιδημιολογικά, με το δείκτη θετικότητας πάνω από 7%, όταν το όριο ασφαλείας είναι στο 4%. Κι όλα αυτά παρά τα παρατεταμένα μέτρα, τα οποία στα Τρίκαλα είχαν εφαρμοστεί από τέλη Σεπτεμβρίου ακόμη-με υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Ήδη χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για την πρόωρη άρση του lockdown, ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως «είναι πρόωρο να συζητάμε ακόμη για άρση των μέτρων». Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως «φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο».

Τα… αλλιώτικα Χριστούγεννα που προκρίνει ως λύση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκύπτουν από την εύλογη ανησυχία που εκφράζεται έντονα στους κόλπους του πολιτικού προσωπικού αλλά και των επιστημόνων, ακριβώς επειδή οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης